Gabriel Cercel, Cartea experientei Heidegger si hermeneutica vietii

Gabriel Cercel, Cartea experientei Heidegger si hermeneutica vietii
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 38,70 lei
47,20 lei (-18,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dupa ce, in urma cu cateva decenii, Cioran mi-a citit cartea despre tragic, mi-a scris: On peut pasécrire impunèment sur le tragique. Ei bine, sunt tentat sa spun acum la randul meu, nu se poate scrie nepedepsit (ceea ce in romana veche inseamna „nepaideuzat“, „fara sa te educi facand-o“, „ramanand acelasi“) despre hermeneutica vietii.

Scriind despre hermeneutica lui Heidegger, deci despre circularitatea unei gandiri, Gabriel Cercel intra el insusi in jocul pe care-l descrie. Altfel spus, isi ia ca miza propria lui fiinta. Analizand un ganditor care interpreteaza viata fara sa o mutileze, autorul face ca Heidegger sa ramana viu dupa analiza lui, iar analistul, dupa aceasta intalnire, se regaseste, dupa cum singur marturiseste, transformat.

Pretul platit pentru acest dublu rezultat este enorm: parcurgerea si ordonarea sub un gand unic a 21 de prelegeri heideggeriene insumand sapte mii de pagini si poate a si mai multor pagini din literatura comentatorilor. Cati oameni pot iesi mai frumosi la capatul traversarii acestui infern bibliografic? Si cati mai pot depune in bratele cititorului un Heidegger viu, mai bogat si mai frumos decat il aveau ei in minte? (Gabriel LIICEANU)

Nr. de pagini : 508
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Proza diversa

Created in 0.1150 sec