Gandirea laterala. Editia a III-a

Gandirea laterala. Editia a III-a
-28%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Altele
Preț: 16,65 lei
23,12 lei (-27,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Termenul de„gandire laterala“ a aparut in 1967 si isi propunea sa desemneze un proces sistematic de a gandi inovator, depasind tiparele limitative ale gandirii logice. Dupa definitia creatorului sau, dr. Edward de Bono, gandirea laterala s-ar explica astfel:„Nu poti sapa o groapa noua adancind o groapa mai veche.“
Creativitatea inceteaza deci a mai fi apanajul exclusiv al artistilor, devenind un instrument practic la indemana oricui doreste sa invete sa gandeasca diferit. De la copiii de varsta scolara la echipele manageriale de varf, gandirea laterala a adus tuturor celor care au aplicat-o o noua perspectiva asupra felului in care functioneaza propria minte si o uimitoare crestere a capacitatii de a propune idei noi, de a gasi solutii si a obtine rezultate uimitoare.
Astazi, dupa aproape 40 de ani, gandirea laterala si-a castigat un binemeritat loc in Dictionarul Oxford si o reputatie mondiala de metoda infailibila de crestere a productivitatii si de obtinere a unor solutii inovatoare optime la orice problema. O dovedesc numeroasele companii internationale pentru care gandirea laterala reprezinta acum cheia reusitei, printre care 3M, DuPont, IBM, Intel, McDonald’s, Proctor& Gamble etc. sau miile de scoli din intreaga lume in care metodele gandirii laterale sunt instrumentele de predare cotidiene.

Edward de Bono este considerat autoritatea numarul unu in lume in domeniul gandirii creative si al predarii gandirii ca abilitate dobandita.
Originar din Malta, Dr. Edward de Bono a studiat la St. Edward’s College, apoi a obtinut o diploma in medicina de la Royal University of Malta. A primit o bursa Rhodes la Oxford, unde a obtinut titlul de MA in psihologie si fiziologie si un doctorat in medicina, dupa care a mai obtinut unul la Universitatea Cambridge. Detine, de asemenea, titlul de doctor al Royal Melbourne Institute of Technology si titlul de doctor in drept de la Dundee. A predat la universitatile Oxford, Londra, Cambridge si Harvard. In prezent, tine cursuri la University of Malta, University of Pretoria, Dublin City University si University of Central England. In mai 2005 a fost numit Da Vinci Professor of Thinking la New University of Advancing Technology in Phoenix, Arizona.
Este autorul a 70 de carti, traduse in 40 de limbi, si a sustinut conferinte in peste 58 de tari din intreaga lume. Conceptele si metodele sale au devenit parte obligatorie a programelor scolare din numeroase tari, printre care: Australia, Argentina, Canada, China, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, India, Irlanda, Italia, Malaysia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelanda, Portugalia, Spania, Statele Baltice, Suedia, Singapore, SUA, Rusia si Venezuela. Programele sale de instruire au fost preluate de companii si institutii din intreaga lume, printre care: AT&T, Boeing, Bosch, British Airways, Coca-Cola, Du Pont, Ericsson, Ford, GM, IBM, Mondadori, Nestle, Nokia, NTT, Sanofi, Rolex etc.
A fost presedintele Council of Young Enterprise Europe, organizatie ce numara peste 1 500 000 de membri din Europa, Israel si Rusia, tineri ce pornesc activitatea antreprenoriala inca de pe bancile scolii. In anul 2005, Asociatia Firmelor de Consultanta in Management i-a decernat Carl Sloane Award, pentru contributia sa la gandirea in afaceri, iar Asian Brand Foundation l-a desemnat drept„Personalitatea Anului pentru zona Asia-Pacific“.
Dr. de Bono a inventat conceptul de gandire laterala, recunoscut oficial ca facand parte din limbajul uzual prin includerea sa in Dictionarul Oxford, si a pus bazele formale ale tehnicilor de gandire creativa deliberata.
Dintre cartile sale, Curtea Veche Publishing a mai publicat  Sase palarii ganditoare (2006, 2007, 2008), Cum sa avem o minte armonioasa (2008), Sase medalii ale valorii (2008), Cursul de gandire al lui Edward de Bono (2009).

Autor: Edward de Bono
Format: 13 x 20 cm
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 304

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

8,57 lei
11,90 lei (-27,98%)
12,48 lei
17,34 lei (-28,03%)
Created in 0.1215 sec