Gandirea sociologica - Zygmunt Bauman

Gandirea sociologica - Zygmunt Bauman
-18%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza Diversa
Preț: 23,62 lei
28,80 lei (-17,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

O introducere neconventionala in sociologie, o carte valoroasa, in care autorii isi propun sa porneasca de la problemele cotidiene, patrunzand in chip firesc in domeniile cele mai aride ale doctrinelor sociologice contemporane.

 

Conceptele cardinale ale sociologiei nu mai apar in reconstructia lui Bauman si May drept creatii de eprubeta care trebuie acceptate ca atare, ci ca presupozitii ce orienteaza si determina cursul vietii noastre zilnice. Din aceasta perspectiva, sunt abordate rand pe rand relatia dintre sine si ceilalti, actiunea sociala, darul si schimbul, grija acordata trupului, ideile sociale de timp, spatiu si ordine, demarcatiile sociale, problemele ridicate de consumism, tehnologie si stiluri de viata in epoca postmoderna.

 

Sociologia, conchid cei doi autori britanici, este departe de a fi o stiinta de cabinet; ea e mai degraba menita sa ne faca sa ne intelegem mai bine pe noi insine si pe ceilalti, sporind astfel libertatea de care avem parte in viata cotidiana. In plus, ei spera ca dupa lectura acestei carti sa descoperim ca "sociologia este o disciplina clarificatoare, interesanta, practica si provocatoare."

Autori: Zygmunt Bauman, Tim May
ISBN: 978-973-50-1942-6
Traducator: Mihai C. Udma
Editia: I Anul editiei: 2008
Grafica: Ioana Dradomirescu Mardare
Redactor: Vlad Russo
Format: 13x20
Numarul de pagini: 272

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1175 sec