Gasca si diavolul. Istoria bolnava a domnului Manolescu

Gasca si diavolul. Istoria bolnava a domnului Manolescu
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Proza diversa
Preț: 10,63 lei
12,50 lei (-14,96%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Conceputa ca o critica adusa„Istoriei critice a literaturii romane“ semnate de Nicolae Manolescu, Gasca si diavolul este, deopotriva, o istorie romantata si usor digerabila a literaturii noastre de la inceputuri pana la zi, dar si un bun prilej de amintire a multor intamplari cu scriitori, citite sau traite.

Pusi Dinulescu recupereaza si ierarhizeaza, opere si autori, relateaza, cu umor evenimente ori fapte cotidiene banale si polemizeaza cu Nicolae Manolescu, pe marginea spatiului– a se citi importantei– acordat(e) unor autori/opere sau ierarhiilor valorice.

Pagini de text cu scriitura alerta mustind de ironie alterneaza cu altele profund poetice ori cu un program literar amintind de Critice-le lui Maiorescu.

Criticand o Istorie, dar mai ales minusurile ei, Pusi Dinulescu scrie un alt fel de istorie– una a vietii literare si culturale a boemei ultimelor decenii ale veacului al XX-lea.

In peisajul unei vieti literare incruntate, cu scrieri imbacsite cu lucruri abstracte si aparent pedante care-ti taie pofta de literatura.

Gasca si diavolul, o carte scrisa cu inteligenta si umor fin, dar si cu eruditie, va readuce, cu siguranta, literatura aproape de cititori.


Anul aparitiei: 2009
Nr. pagini: 344

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0964 sec