Genomul Uman

Genomul Uman
Anul publicării: 2013
Categoria: Antropologie
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Genomul Uman - Cercetari de paleogenetica moleculara la populatiile vechi din Epoca Branzului si a Fierului de pe teritoriul Romaniei - evidentierea relatiilor genetice cu populatia romaneasca si alte populatii europene actuale.


In contextul actual agitat si controversat privind originea si evolutia neamului romanesc, cartea"Gen omul uman" ai carei autori sunt distinsii dr. Georgeta Cardos si prof. dr. Alexander Rodewald, va propune o caIaton"e genetica inedita care demonstreaza _ de data aceasta cu puterea de netagaduit a stiintei biologice _ ca noi, romanii de pretutindeni, suntem un neam unic, ca noi nu suntem urmasii Romei si, ca atare, avem dreptul inalienabil de a fi considerati ceea ce, de fapt, suntem: urmasi ai neamului daco-getic. Azi, oamenii de stiinta pot stabili traseul parcurs de stramosii nostri, care, acum 60. 000 de ani, s-au aventurat afara din Africa pentru a coloniza Europa.

Paleogenetica si paleoantropologia moleculara, doua stiinte noi, reprezinta o adevarata fereastra spre trecutul omenirii, asa cum de altfel sustine. cu indreptatire, prof. dr. Alexander Rodewald.

Paleo-antropologia, antropologia populationala si fizica, genetica umana si moleculara, citogenetica, genetica biochimica, imunogenetica, genetica populationara, paleogenetica, biologia evolutionista, se constituie toate intr-o noua si importanta sursa de evaluare stiintifiCa a trecutului uman de pe teritoriul vechii Dacii, actuala Romanie. Concluzia cercetatorilor este clara: inaintasii nostri au fost si sunt stravechii daco-geti. Aceasta concluzie nu are arbitrariul opiniei, ci este bazata pe rigorile de netagaduit ale stiintei genetice.

Progresele din ultimii ani ai biologiei genetice au facut posibila analiza aprofundata si corecta a specimenelor umane care au trait in vremuri devenite incetosate in memoria noastra, aducand date importante despre acesti stramosi indepartati, astfel incat mitul originii noastre latine nu se mai reflecta nic in realitatea genetica prezenta.

Cu toate ca au avut loc si unele mutatii provocate de migratiile din Epoca Fierului sau ca urmare a venirii pe teritoriul nostru a unor popoare migratoare, elementele genetice dominante au ramas cele de origine daco-getica.

Autori: Dr. Georgeta Cardosi, Prof. Dr. Dr Alexander Rodewald
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 156

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1060 sec