Geografie. Manual pentru clasa a X-a (Pompiliu Cocean)

Geografie. Manual pentru clasa a X-a (Pompiliu Cocean)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 120
Categoria: Geografie
Preț: 16,80 lei
21,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Manual aprobat prin Ordinul nr. 3787/05. 04. 2005. Temele abordate in manualul de geografie al Editurii SIGMA, destinat tuturor elevilor din clasa a X-a, sunt structurate in functie de cele trei componente majore ale geografiei umane: geografia politica, geografia populatiei si asezarilor si geografia economica. Capitolul special destinat geografiei politice se refera la harta politica a lumii, autorii considerand ca fenomene de o intensitate fara precedent au loc la nivelul Globului si ele provoaca mari schimbari in viata oamenilor.

Tratand in mod riguros temele de geografie economica sau politica, autorii au avut grija sa ofere elevilor o perspectiva mult mai extinsa decat aceea specifica unei anumite discipline. Aspectele geografice au fost prezentate facandu-se recurs si la cunostinte din domeniul filosofiei, istoriei sau sociologiei si antropologiei, dorindu-se ca acest manual sa ofere sansa "comunicatiei" intre mai multe domenii.

Ilustratia folosita (harti, fotografii, picturi) are o calitate conceptuala si grafica remarcabila. Graficele, schemele si rubrica Exercitii si teme intregesc in mod fericit procesul de invatare.
Un atu al acestui manual il constituie rubricile Aprofundare, Studiu, Studiu de caz si Evaluare, precum si cele patru teste dupa modelul examenului de Bacalaureat. Obiectivele de invatare si competentele sunt atinse in mod util, placut si dinamic.

Autor: P. Cocean, D. Marc, R. Dan, N. Bena
Anul aparitiei: 2005
Pagini continute: 120

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1122 sec