GEORGES FLOROVSKY- Scrieri esentiale, Georges Florovsky, Doxologia

GEORGES FLOROVSKY- Scrieri esentiale, Georges Florovsky, Doxologia
Preț: 72,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Religie

DESCRIERE

Georges Florovsky (1893-1979) a fost unul dintre cei mai importanti teologi ortodocsi ai secolului XX. Apelul sau la intoarcerea la Sfintii Parinti, straduinta sa ca scrierile patristice sa devina izvorul principal pentru gandirea teologica moderna a avut un impact puternic asupra intregii gandiri crestine moderne. Acest volum contine cele mai importante studii scrise de Florovsky si ofera cititorilor texte esentiale ale marelui teolog care, in prezent, sunt greu accesibile si, de cele mai multe ori, editate indoielnic. Editorii Brandon Gallaher si Paul Ladouceur au recuperat acest neajuns, oferind un cadru stiintific modern, note si un amplu studiu care ajuta la o mai buna cunoastere a lui Georges Florovsky. Prefata Mitropolitului Kallistos Ware ne descrie viziunea teologica a lui Florovsky si analizeaza importanta perena a operei sale atat pentru teologia ortodoxa, cat si pentru teologia...

mai mult  

Georges Florovsky (1893-1979) a fost unul dintre cei mai importanti teologi ortodocsi ai secolului XX. Apelul sau la intoarcerea la Sfintii Parinti, straduinta sa ca scrierile patristice sa devina izvorul principal pentru gandirea teologica moderna a avut un impact puternic asupra intregii gandiri crestine moderne. Acest volum contine cele mai importante studii scrise de Florovsky si ofera cititorilor texte esentiale ale marelui teolog care, in prezent, sunt greu accesibile si, de cele mai multe ori, editate indoielnic. Editorii Brandon Gallaher si Paul Ladouceur au recuperat acest neajuns, oferind un cadru stiintific modern, note si un amplu studiu care ajuta la o mai buna cunoastere a lui Georges Florovsky. Prefata Mitropolitului Kallistos Ware ne descrie viziunea teologica a lui Florovsky si analizeaza importanta perena a operei sale atat pentru teologia ortodoxa, cat si pentru teologia crestina in general.

Viata si gandirea lui Georges Florovsky raman la fel de semnificative si relevante astazi ca oricand datorita sintezei sale patristice creatoare si intuitiei de neegalat a viziunii sale teologice. Aceasta introducere si selectie a scrierilor sale formatoare ofera o perspectiva atemporala asupra amplorii si profunzimii teologiei, eclesiologiei si eshatologiei lui Florovsky. Acest volum este recomandat tuturor celor interesati de teologia ortodoxa. IOANNIS ZIZIOULAS, Mitropolitul Pergamului Pentru o lunga perioada de timp, teologia rasariteana moderna nu a avut acces la o selectie reprezentativa si stiintifica din opera celui mai influent ganditor ortodox al secolului XX.

Aceasta colectie de texte semnificative ale lui Georges Florovsky este o realizare editoriala foarte binevenita, iar editorii au reusit sa incadreze si sa interpreteze scrierile sale pentru un public mai larg. Lucrarea de fata este o autentica realizare stiintifica si o mare contributie la reinnoirea teologica.

ROWAN WILLIAMS, Universitatea Cambridge

Georges Florovsky a fost unul dintre cei mai influenti teologi ortodocsi ai secolului XX. Scrierile sale importante au fost mult timp dificil de obtinut. Volumul de fata reuneste multe dintre studiile importante ale teologului rus, dovedind ca Georges Florovsky are inca multe de oferit teologiei si in viitor.

GEORGE HUNSINGER, Seminarul Teologic Princeton

Nr. pagini: 620

Anul aparitiei: 2021

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.