Germana fara profesor. Deutsch allein - Contine CD audio

Germana fara profesor. Deutsch allein - Contine CD audio
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 622
Format: 16x23 cm
Categoria: Fara profesor
Preț: 35,44 lei
47,25 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cuvant inainte

Deutsch allein se adreseaza cititorilor romani adulti si tineri, fiind destinat studiului individual al limbii germane.

Obiectivul de baza urmarit este studiul perseverent si sistematic allimbii, care sa conduca in principalla intelegerea textelor autentice din cele mai diverse domenii de activitate. Astfel se realizeaza o informare lexicala si gramaticala corespunzatoare, dar se transmit si tehnicile de descifrare a diverselor tipuri de text.

Folosirea limbii in situatii uzuale, prin invatarea de structuri orale scurte, este un alt obiectiv, ca si acela al intelegerii limbii vorbite, prin exersarea unor exercitii auditive.
Textele din manual cuprind informatii de cultura si civilizatie din spatiul de limba germana. Ele au fost culese din diverse surse autentice si prezinta o mare varietate: articole din reviste, titluri din ziare, tabele, statistici, prospecte turistice, precum si texte literare.

Metoda ce sta la baza predarii lexicului este analogia, pornind de la cunoscut catre necunoscut prin alcatuirea unor cercuri concentrice de cunoastere. Dar nu numai asemanarile dintre cele doua limbi fac obiectul manualului, ci si dificultatile specifice pe care le intampina vorbitorul roman in abordarea limbii germane. Tratarea contrastiva a celor doua limbi este prezenta in domeniul lexicului, dar si al gramaticii ori foneticii.

Predarea notiunilor de gramatica se face in mai multe etape. Prima faza, cea receptiva, este cea in care studentul intalneste fenomenul gramatical intr-o lectie, unde ii sunt acordate sumare explicatii in sprijinul intelegerii textului.

Intr-o lectie viitoare acesta va reintalni fenomenul: de aceasta data, bazandu-se pe metoda inductiva, va descoperi singur regulile gramaticale care il guverneaza. Faza productiva isi propune sa exerseze si sa fixeze fenomenul gramatical in exercitii si contexte diverse.


Autori: Kristine Lazar, Christiane Cosmatu, Marion Haase, Ida Alexandrescu, Ileana Moise
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 622

REVIEW-URI

Rating general
5
1 review
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Cartea e bine structurata si foarte utila, cam greu de asimilat germana pentru un incepator dar pt cineva care isi da silinta, cartea este excelenta
Created in 0.1341 sec