Gheorghe Gutu, Dictionar latin-roman. Editie, revizuita cu coperti cartonate

Gheorghe Gutu, Dictionar latin-roman. Editie, revizuita cu coperti cartonate
-18%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 678
Format: 12.5x17.5 cm
Categoria: Dictionare
Preț: 40,18 lei
49,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Dictionarul latin - roman pe care il publicam este un dictionar uzual al limbii latine din epoza clasica. El cuprinde, pe langa aceasta, si materialul lexical al operelor scriitorilor din perioada urmatoare, cam pana pe la jumatatea secolului al II-lea al erei noastre, cu excemtia cuvintelor care apartin unor domenii speciale: medicina, stiinte ale naturii, agronomie s. a.

Editura Humanitas ofera tuturor celor interesati (elevi, studenti, profesori) varianta mica a Dictionarului latin-roman a profesorului Gheorghe Gutu (lucrare cunoscuta inca din anii '60, in lumea de specialitate romaneasca, sub denumirea uzuala de „Gutu mic“). Continand peste 15 600 de cuvinte-titlu, Dictionarul latin-roman, varianta mica, reuneste chintesenta tezaurului lexical latinesc din epoca clasica. El constituie – si va constitui si pentru generatiile viitoare – cel mai bun instrument de lucru pentru descifrarea frumusetilor ascunse in textele marilor autori latini.
 
„Trecerea latinei tarzii – a celei populare, vorbite – spre limbile romanice particulare, care iau nastere in relativ scurta vreme, si a celei culte, carturaresti, la calitatea de superstrat de limba culturala, secole de-a randul, in scoala, in actele oficiale si in administratie, in operele stiintifice, religioase, filozofice si tehnice de orice fel, ne-a facut, daca nu sa indicam – nu acesta este scopul dictionarului de fata – cel putin sa sugeram la ce cuvant romanesc sau modern a dus termenul latinesc si sa usuram astfel intelegerea genetica a unui foarte mare numar de cuvinte si deci notiuni de limba romana actuala si din alte limbi moderne.“ (Autorul, iulie 1981)
 
Nr. pagini: 678
Coperti: Cartonate
Anul aparitiei: 2007
Anul reeditarii: 2012
Format: 12. 5x17. 5 cm

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

38,54 lei
47,00 lei (-18%)
Created in 0.5640 sec