Gheorghe Titeica, Probleme de geometrie... si dincolo de ele

Gheorghe Titeica, Probleme de geometrie... si dincolo de ele
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Generalitati
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul de fata reuneste o selectie de articole ale lui Gheorghe Titeica din revista Natura– Revista stiintifica de popularizare, publicate intre anii 1905– 1915, ca si o parte dintre problemele de geometrie plana, alese din celebra sa culegere. Selectia articolelor cuprinde o varietate mare de domenii, ceea ce se poate vedea chiar din titurile articolelor: Dragostea de stiinta, Educatie publica, insemnatatea astronomiei, Astronomia si pictura, Matematicile si natura, Cuadratura cercului, Miscarea perpetua, Fabricarea unei umbrele, Principiul conservarii energiei s. a. Volumul fiind destinat in primul rand elevilor, personalitatile care apar in texte sunt insotite de scurte note explicative in subsol.

Problemele de geometrie alese sunt numai de geometrie plana. Multe dintre ele se refera la teoreme importante din istoria geometriei si poarta, de aceea, si un nume (asa, de pilda: teorema lui Ptolemeu, teorema lui Pascal, dreapta lui Newton, cercul lui Euler, cercul lui Adams, teorema lui Steiner). Fiecare problema are, in ultima sectiune, si rezolvarea care, pentru multe dintre ele, este insotita si de o figura.

Credem, ca si Gheorghe Titeica, in valoarea si puterea educatiei in general si a celei matematice, in special:„Smecheria, siretenia, minciuna si cate alte abilitati care se intrebuinteaza, uneori cu succes, din nenorocire chiar cu foarte mare succes, in viata practica, nu-si au locul in demonstratia matematica”, scrie Gheorghe Titeica in conferinta lui intitulata Matematica si Arta si, mai departe:„Lumea matematica este o lume ideala, in care domneste o ordine si o frumusete cristalina.”

Anul aparitiei: 2014
Vezi și alte cărți: Matematica, Pascal

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1313 sec