Gherasim Tic, Destinul familiei Roibu

Gherasim Tic, Destinul familiei Roibu
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 25,50 lei
30,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In peisajul literaturii romane contemporane si in istoria romanului modern de la noi, Destinul familiei Roibu, scris de talentatul prozator Gherasim Tic, unul dintre cele mai reusite romane romanesti din ultimele decenii, se distinge prin originalitatea modalitatii de creatie, in care se ingemaneaza creatia artistica propriuzisa cu cronica si mesajul realist privind soarta omului intr-o perioada framantata din istoria tarii noastre.

Autorul innoieste proza noastra nu alergand dupa experiente ultramoderniste de aiurea, ci in sanul marii traditii a prozei romanesti. Atmosfera creata de universul sau artistic prin lumea evocata aminteste placut de anumite opere semnate de scriitori romani ca Liviu Rebreanu si Ion Agarbiceanu.

Romanul impresioneaza prin corectitudinea documentara, portretizarea fizica si morala a personajelor variate tipologic ca temperament, pregatire profesionala si optiuni politice. Personajul principal, Ovidiu Roibu, un tanar de exceptie, cadru universitar, in ciuda greutatilor intampinate intr-o societate aflata in plin proces de transformari politice si sociale, nu renunta, ca de altfel nici familia Iui, la principiile si valorile in care crede si care ii guverneaza viata.

Valoarea romanului reiese si din felul in care se impletesc elementele mai multor tipuri de romane: istoric, sui generis, politic, social si de dragoste– frumoasa poveste de iubire dintre Oana si Ovidiu Roibu ramane coloana vertebrala a intregului roman si va rezista tuturor obstacolelor vietii.Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1277 sec