Ghid de arta crestina (Michelle P. Brown)

Ghid de arta crestina (Michelle P. Brown)
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 130,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ghidul de arta crestina este o carte care se adreseaza tuturor celor interesati de mostenirea artistica mondiala. Cititorul secular modern, care simte detasare fata de semnificatia picturilor, va gasi ajutor aici pentru a intelege atat puterea lor emotionala, cat si pe cea estetica. Cititorul crestin va fi incurajat sa exploreze in continuare minunea si frumusetea pe care o reprezinta mostenirea culturala crestina.

Michelle P. Brown este profesor de studii ale manuscriselor medievale la Scoala de Studii Aprofundate din cadrul Universitatii din Londra si fost custode al Sectiei de Manuscrise Medievale si Anluminate la British Library. Este canonic si membru laic al Consiliului de Canonici de la Catedrala Sf. Paul, Londra. A tinut prelegeri la multe universitati, in domeniul istoriei si al istoriei artei si este lector strain la Universitatea din Leeds, membru al Consiliului Societatii Colectionarilor de Antichitati si membru al Consiliului Institutului de Arta Courtauld.
Ea a fost custodele catorva expozitii importante, printre care se numara„Mostenitorii Romei” (British Museum / British Library),„Labirint pictat: lumea Evangheliarului de la Lindisfarne” (British Library) si„La inceput: Biblii dinaintea anului 1000” (Institutul Smithsonian). Numeroasele ei publicatii includ: Evangheliarul de la Lindisfarne: societatea, spiritualitatea si scribul, Lumea Psaltirii lui Luttrell si Cum a ajuns crestinismul in Britannia si in Irlanda.

Ghidul de arta crestina cuprinde:

Textul complet si autorizat, incepand cu perioada crestinismului timpuriu si pana in epoca moderna
O abordare cuprinzatoare, care acopera intreaga arta grandioasa care a tratat temele crestine
O larga acoperire internationala
Articole referitoare la subiecte speciale, scrise de o echipa de experti din lumea intreaga
200 de reproduceri deosebite ale unor opere de arta

Nr. de pagini : 448
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1688 sec