Ghid practic pentru clasa pregatitoare

Ghid practic pentru clasa pregatitoare
-25%
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 7,50 lei
10,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Introducerea clasei pregatitoare, in structura invatamantului primar, este o necesitate, menita sa ajute la o dozare mai judicioasa si mai lejera a sarcinilor ce reveneau clasei 1, deloc putine si deloc facile, si totodata o masura binevenita in ce priveste alinierea la varsta europeana de scolarizare obligatorie si a copiilor din Romania. Trecerea clasei pregatitoare din cadrul invatamantului prescolar in cel al invatamantului primar aduce cu sine o serie de reglementari de tip administrativ, curricular si evaluativ incepand cu anul scolar 2012-2013 si continuate in anul scolar 2013- 2014. Clasa pregatitoare a fost gandita pentru copilul de 6 ani ca un univers al povestilor, al invatarii prin joc, nu un spatiu rigid al cunoasterii, al constrangerii. Prin clasa pregatitoare, copiii vor avea o perioada de tranzitie, vor invata jucandu-se, tocmai pentru a li se da cele mai bune achizitii pentru urmarea invatamantului ulterior. Este un scop ce se circumscrie aceleiasi dorinte de familiarizare a copilului cu mediul scolar. Asta nu inseamna ca la clasa pregatitoare copiii trebuie sa invete deja sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca. Trebuie, in schimb, sa se familiarizeze cu anumite lucruri care le vor usura ulterior asimilarea
de cunostinte la diverse discipline

Prezentul ghid este destina profesorilor pentru invataman primar in vederea orientarii activitatilor desfasurate pe baza auxiliarelor.

Ghidul are urmatoarea structura:

Planul-cadru de invatamant;
Planificarile calendaristice orientative;
Prezentarea auxiliarelor;
Recomandarile autorilor;
Texte suport pentru insusirea continuturilor.
Propunerile de exercitii concepute pentru setul de auxiliare didactice dau aspectul unui manual aplicativ, unui instrument de lucru eficient, la indemana cadrelor didactice, si care inlesnesc atat un proces de invatare optim, cat si un experiment ludic dintre cele mai placute.
Prezenta lucrare ofera specialistilor practicieni in domeniu o abordare integrata a continuturilor stiintifice vizate de programa scolara care vor contribui la formarea unor comportamente specifice aptitudinii de scolaritate.
Noutatea materialului elaborat este conferita de modalitatea concreta in care temele integrate reusesc sa fuzioneze obiective, continuturi si forme de realizare apartinand unor arii curriculare diferite, in vederea realizarii finalitatilor invatarii prevazute in curicculum si care sunt specifice varstei achizitiilor fundamentale.
Fiecare pagina prezinta activitati care pot fi integrate de profesori in activitatile didactice desfasurate in scoala, sugerand in fiecare caz tema integratoare, dar lasand si cale libera creativitatii.

Nr. de pagini: 56
Anul aparitiei: 2013
Autori: Alexandra Manea, Claudia Matache, Liliana Ioan, Clara Ruse Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Ghid practic pentru clasa pregatitoare Delta

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1366 sec