Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucatariile comunitatilor etnice 175 de retete

Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucatariile comunitatilor etnice 175 de retete
-25%
Anul publicării: 2011
Categoria: Gastronomie
Preț: 22,13 lei
29,50 lei (-24,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul IV al seriei„Ghidul Gastronomic al Romaniei” aduce in atentia cititorului - dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare - pe langa retetele specifice ale unor etnii care traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza.
Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. In camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor, carnatii svabesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turcesti. Bucataria din spatiul cuprins intre granitele Romaniei este una cosmopolita, care a adunat de-a lungul veacurilor retete ale tuturor etniilor care au trait aici ori s-au aflat la granitele sale. Multe din retetele„celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor romane, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate in prezent ca nationale sau, cel putin, specifice.
Albanezi, armeni, bulgari, cehi si slovaci, croati si sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, ucraineni, turci... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gandul la o lunga si interesanta calatorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponentii etniilor ce convietuiesc de multe secole pe teritoriul actual al Romaniei.
Iata un titlu, pe care il dorim savuros si instructiv in acelasi timp, care constituie o invitatie pentru gospodine de a aduce pe masa familiei preparate specifice ale etniilor care convietuiesc cu noi, intr-o incercare de mai buna intelegere a mentalitatilor si, implicit, a obiceiurilor acestora.


Format: 190mm x 220mm
Coperta: flexibila
An aparitie: 2011
Nr. pagini: 132

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1492 sec