Giovanni Schiavoni - un pictor italian in Moldova (1837-1844)

Giovanni Schiavoni - un pictor italian in Moldova (1837-1844)
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,75 lei
Diferență: 6,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 168
Format: 20x26,5
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cartea autorului Sorin Iftimi „Giovanni Schiavoni - un pictor italian in Moldova (1837-1844)" de la editura DOXOLOGIA

Giovanni Schiavoni facea parte dintr-o renumita familie de artisti plastici din Venetia. El era fiul cel mai mic al lui Natale Schiavoni (1777-1858),,, il pittor delle grazie\\", devenit, dupa 1840, profesor de pictura la Academia din Venetia. Sub indrumarea acestuia din urma avea sa isi aprofundeze studiile de pictura, la Venetia, ieseanul Gh. Siller. Fratele lui Giovanni a fost Felice Schiavoni (1803-1881) - numit in epoca si,, Rafael al Venetiei\\" - cel care a dat lectii de pictura Dorei d\\''Istria (Elena Ghica, 1828-1888), lasandu-ne si un portret al acesteia. Giovanni Schiavoni, mezinul familiei, a fost insa cel care a exercitat o influenta directa si decisiva asupra evolutiei artelor plastice din Moldova. El a fost cel mai talentat profesor de pictura de la clasa ce functiona in cadrul Academiei Mihailene din Iasi. Printre discipolii sai s-au numarat pictorii George Lemeni, Gheorghe Nastaseanu...

Giovanni Schiavoni facea parte dintr-o renumita familie de artisti plastici din Venetia. El era fiul cel mai mic al lui Natale Schiavoni (1777-1858),,, il pittor delle grazie\\", devenit, dupa 1840, profesor de pictura la Academia din Venetia. Sub indrumarea acestuia din urma avea sa isi aprofundeze studiile de pictura, la Venetia, ieseanul Gh. Siller. Fratele lui Giovanni a fost Felice Schiavoni (1803-1881) - numit in epoca si,, Rafael al Venetiei\\" - cel care a dat lectii de pictura Dorei d\\''Istria (Elena Ghica, 1828-1888), lasandu-ne si un portret al acesteia. Giovanni Schiavoni, mezinul familiei, a fost insa cel care a exercitat o influenta directa si decisiva asupra evolutiei artelor plastice din Moldova. El a fost cel mai talentat profesor de pictura de la clasa ce functiona in cadrul Academiei Mihailene din Iasi. Printre discipolii sai s-au numarat pictorii George Lemeni, Gheorghe Nastaseanu, Gheorghe Panaiteanu-Bardasare si Gheorghe Siller. Datorita valoroasei sale creatii si a activitati didactice desfasurate, lui Giovanni Schiavoni i-au fost dedicate pana acum mai multe studii de catre istorici de arta romani precum H. Blazian, G. Oprescu, Lucia Dracopol-Ispir, Gheorghe Macarie si Adrian-Silvan Ionescu.
Cuprinsul lucrarii
Giovanni Schiavoni un pictor italian in Moldova (1837-1844)
- Cuvant inainte de Dr. Maria Celotti (Universitatea Ca\\''Foscari -Venetia)
- Argument
- Pictorii din familia Schiavoni si influenta lor asupra inceputurilor artei plastice
din Moldova
- Giovanni Schiavoni - profesor la Academia de arte din Iasi (schita biografica)
- Societatea moldoveneasca reflectata in portretistica lui Giovanni Schiavoni
- Icoanele Catedralei Mitropoliei din Iasi pictate de Giovanni Schiavoni
- Caietul de schite al lui Giovanni Schiavoni. O privire in laboratorul artistului
- Concluzii.,, Fetele\\" lui Giovanni Schiavoni
- Album


ISBN: 978-606-666-341-0

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.