Globalizarea. Teoreticieni fundamentali

Globalizarea. Teoreticieni fundamentali
-10%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea ofera un comentariu critic asupra lucrarilor principalilor teoreticieni ai globalizarii, aducand totodata noi argumente privind viitoarele directii ale gandirii despre globalizare. Cartea ghideaza cititorul printre principalele argumente formulate de acestia, explicand locul pe care-l ocupa acesti ganditori in dezbaterea asupra globalizarii si evaluand raspunsul critic la contributiile lor.

Cele unsprezece capitole tematice se concentreaza asupra unuia sau a doi ganditori, acoperind toate aspectele dezbaterii asupra globalizarii, de la argumentele teoretice ale lui Anthony Giddens si Manuel Castells la cele pozitive ale lui Thomas Friedman si Martin Wolf si la ideile reformiste ale lui Joseph Stiglitz. Pe parcursul cartii se regasesc analizate si contributiile altor teoreticieni, precum Immanuel Wallerstein, Arjun Appadurai, Paul Hirst, Noami Klein, Grahame Thompson, David Held, Anthony McGrew, Michael Hardt, Antonio Negri, Saskia Sassen si Peter Dicken. Fiecare capitol ofera insa si o serie de lecturi suplimentare atent selectate pentru fiecare dintre teoreticienii discutati. Cartea se incheie cu un capitol de concluzii in care sunt analizate viitoarele directii posibile ale gandirii despre globalizare. Chiar daca fiecare din aceste capitole poate fi citit independent, cartea a fost gandita ca un intreg pentru a inlesni cititorului intelegerea asupra modului in care ideile acestor teoreticieni relationeaza sau contrasteaza unele cu altele.

Despre autor:
Andrew Jones este lector la catedra de Geografie Economica din cadrul Birkbeck College, Universitatea din Londra.Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 328

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1724 sec