Godel, Escher, Bach: Brilianta Ghirlanda Eterna (Douglas R Hofstadter)

Godel, Escher, Bach: Brilianta Ghirlanda Eterna (Douglas R Hofstadter)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 97,58 lei
119,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volum distins cu Premiul Pulitzer

„In librarii, GEB poate fi intalnita pe rafturile celor mai diverse sectiuni, intre care nu doar matematica, stiinte generale, filozofie si stiinte cognitive (ceea ce are sens), dar si religie, ocultism sau Dumnezeu mai stie ce. De ce e atat de greu de inteles cu ce se ocupa aceasta carte?
Cu siguranta nu e vorba doar de lungimea ei. Nu, lucrul acesta se datoreaza in parte faptului ca GEB exploreaza, si nu doar intr-un mod superficial, un ansamblu atat de eterogen de subiecte– fugi si canoane, logica si adevar, geometrie, recursivitate, structuri sintactice, natura sensului, budismul zen, paradoxuri, creier si minte, reductionism si holism, colonii de furnici, reprezentari mentale si concepte, traducere, computere si limbaje de programare, ADN, proteine, cod genetic, inteligenta artificiala, creativitate, constiinta si liber arbitru– uneori chiar si arta si muzica, dintre toate lucrurile!–, incat multora li se pare imposibil sa ii localizeze tema centrala.
GEB este o incercare foarte personala de a argumenta cum este posibil ca fiintele animate sa apara dintr-o materie inanimata. Ce este sinele si cum poate aparea un sine din ceva la fel de lipsit de sine ca o piatra sau o balta de noroi?“ (Douglas R. HOFSTADTER)

Nr. de pagini: 820
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1071 sec