Gottfried Wilhelm Leibniz, Limba universala, caracteristica universala, calculul logic. Opere - Leibniz

Gottfried Wilhelm Leibniz, Limba universala, caracteristica universala, calculul logic. Opere - Leibniz
-25%
Anul publicării: 2015
Pagini: 548
Categoria: Carti diverse
Preț: 12,38 lei
16,50 lei (-24,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul grupeaza texte scrise de Leibniz despre limba universala, caracteristica universala si calculul logic– cu cateva mici exceptii, traduse pentru prima data in limba romana. Bogatia ideilor din scrierile prezente in volumul de fata este atat de mare, incat nimeni nu-l poate intrece din acest punct de vedere pe autorul Monadologiei, dupa cum afirma Frege, parintele logicii moderne:
 
,, Leibniz a raspandit in scrierile sale o asemenea bogatie de germeni de ganduri, incat niciun altul nu se poate masura cu el in aceasta privinta. O parte a acestor germeni a devenit activa inca din timpul sau, chiar prin conlucrarea sa asupra dezvoltarii, o alta a cazut in uitare, fiind redescoperita mai tarziu si dezvoltata mai departe. Aceasta ne indreptateste la asteptarea a inca ceva nou in operele sale (care pare acum mort si ingropat). La aceasta e de considerat gandul unei lingua characteristica sustinuta de Leibniz cu multa perseverenta de-a lungul intregii vieti, care la el s-a impletit strans cu cea a unui Calculus ratiocitor.” (Frege, Nachgelassene Schriften, 1983, p. 9.) Publicul larg, dar si cercetatorii romani ce activeaza in domenii diferite, de la logica la matematica, de la lingvistica la filosofia stiintei, vor avea acum la indemana un amplu material care le va permite sa cerceteze in profunzime, sistematic si istoric, toate aspectele logicii lui Leibniz.

 Publicata sub egida Societatii Leibniz din Romania, editia Opere propune publicului roman o parte reprezentativa a scrierilor marelui filosof german Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1716). Aceasta intreprindere este in acord cu demersul ingrijitorilor editiei Academiei Germane de Stiinte, editia de referinta (55 de volume publicate pana in 2014), care aduc la lumina an de an noi scrieri din imensa mostenire lasata de autorul Monadologiei. Nevoia de noi editii moderne si de noi traduceri se resimte tot mai mult, atat la noi, cat si in alte tari, deoarece fiecare volum publicat aduce, pe de o parte, lamuriri cu privire la ideile si activitatea lui Leibniz si, pe de alta parte, deschide noi intrebari si noi piste de cercetare. Acesta este contextul in care alcatuirea unei editii de 20 de volume va putea sa dea publicului roman o imagine cuprinzatoare asupra ideilor si activitatii lui Leibniz. Tot materialul este organizat pe domenii, iar in interiorul fiecarui domeniu textele sunt grupate in mod cronologic. Corespondenta va fi grupata tot cronologic, cu fiecare din cei mai importanti corespondenti in parte.

Nr. de pagini: 548
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1206 sec