Gramatica limbii romane (Mircea Goga)

Gramatica limbii romane (Mircea Goga)
PRP: 16,40 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 12,30 lei
Diferență: 4,10 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 272
Format: 16x23 cm

DESCRIERE

Gramatica limbii romane - Mircea Goga.

In ipostaza de instrument de lucru pentru elevi, candidati la admiterea in invatamantul superior, studenti si cadre didactice din invatamantul preuniversitar si, in definitiv, pentru toti cei preocupati de o exprimare corecta, nuantata si expresiva in limba romana, "Gramatica" alcatuita de eminentul profesor universitar Mircea Goga se constituie, in principal si nu intamplator, dintr-un "ghid morfosintactic", menit sa consolideze insusirea notiunilor de limba si a structurilor acesteia, sa permita "patrunderea" profunzimilor textelor literare.
Evitand o terminologie sofisticata, al carei uz ar complica intelegerea si deprinderea notiunilor de gramatica, cartea "isi face cu prisosinta functia", fiind conceputa astfel incat sa se apropie de capacitate de intelegere a unei categorii cat mai largi de consultanti ai ei, implicandu-i activ in procesul de insusirea a cunostintelor (pentru exemplificari renuntandu-se la extrase din textele literare, susceptibile de a distrage atentia si de a complica intelegerea problematicii gramaticale propriu-zise).


DESPRE AUTOR:
Mircea Goga este specialist in limba romana contemporana, morfologie si sintaxa, cadru didactic al Facultatii de Litere a Univesitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, cu stagii de predare a limbii, literaturii si civilizatiei romane in Franta, la "Universite Paris-Sorbonne", in perioada 1999-2001, si la "Sorbonne Nouvelle", intre anii 2000 si 2001, devenit, din anul 2003, cadru didactic al institutiei "Universite Paris-Sorbonne", membru al Uniunii Scriitorilor si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, filolog si poet, autor a 48 de lucrari in volum publicate in Romania si in strainatate, conferentiar-invitat al unor prestigioase institutii de invatamant superior din Europa. "Gramatica limbii romane" vine dupa cealalta masura a competentei oferite in domeniu, "Apprenons le roumain. Cours pour les francais qui veules apprendre le roumain" (Ed. NICULESCU - 2006).


MORFOLOGIA (obiectul; categoriile gramaticale; precizari privind analiza sintactica si morfologica a cuvintelor; partile de vorbire);

SINTAXA (obiectul; clasificarea propozitiilor; raporturile sintactice in propozitie; raporturile sintactice in fraza; precizari privind analiza sintactica a frazei; corespondenta dintre partile de propozitie si propozitiile subordonate; tabel recapitulativ al frazei);

MODELE DE ANALIZA MORFOSINTACTICA;

BIBLIOGRAFIE SELECTIVA.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0614 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.