Grauntele fericirii (Colectia Izvor)

Grauntele fericirii (Colectia Izvor)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2011
Preț: 16,83 lei
19,80 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Oamenii vin pe pamant cu anumite nazuinte: nevoia de a iubi si de a fi iubiti, nevoia de a cunoaste, nevoia de a crea, iar implinirea acestor nevointe poarta numele de feicire.

Toti oamenii isi doresc fericirea, dar nu stiu cum sa o obtina si nici macar nu isi inchipuie ca pentru a o obtine este nevoie de o munca si de o disciplina de urmat.

Din moment ce au venit pe pamant si mananca, beau, dorm, se plimba, isi castiga existenta si au copii, ei cred ca trebuie neaparat sa fie fericiti.

Dar totusi, ce se intampla, fiindca animalele au aproape aceleasi obiceiuri? Nu este suficient sa existi pe lume ca sa fii si fericit…

Fericirea este ca o inzestrare ce trebuie educata. Atat timp cat nu o educam, nu obtinem nimic…


Multor fiinte fericirea le apare sub forma placerii, fiindca fericirea nu este niciodata separata de placere si majoritatea oamenilor chiar le confunda pe una cu cealalta. Ei isi inchipuie ca tot ceea ce le apare atragator, simpatic, ceea ce le place, ceea ce le spune ceva, ii va face si fericiti.

Atunci cand observam cata energie depun oamenii ca sa se avante in activitati ce le ofera placere, este evident faptul ca, daca fericirea ar fi fost sinonima placerii, intreaga lume ar pluti intr-o deplina fericire.

Se produce insa mai degraba contrariul: unde oamenii isi gasesc adesea placerea, acolo isi afla si nenorocirea…

Acela care crede ca gaseste fericirea in placere, poate fi comparat cu un betiv: isi toarna vin sau alcool in pahar si bea. Ah, el se simte bine, uita de toate necazurile si trage concluzia ca este minunat sa bei. Da, daca ar fi sa ne pronuntam pentru cateva minute, cateva ore, ni s-ar parea extraordinar. Dar ce se va intampla dupa cativa ani?

Pierderea capacitatilor, imposibilitatea de a duce o viata de familie si sociala echilibrata, decaderea, poate crima…Ei bine, in numeroase cazuri, oamenii se comporta ca niste betivi…


"Fericirea este ca o minge dupa care alergam, iar cand o prindem, ii mai dam o lovitura de picior... pentru a continua sa alergam dupa ea!

Fiindca in aceasta cursa ne simtim stimulati; in aceasta cautare, in acest elan pentru atingerea telului se afla fericirea.

Atunci cand ati obtinut ceea ce ati dorit, desigur ca veti fericiti pe moment; dar imediat dupa aceea veti simti un gol, mai aveti nevoie inca de ceva...

Niciodata nu sunteti satisfacuti. Ce este atunci de facut?

Sa cautati lucrul cel mai indepartat si de nerealizat: perfectiunea, imensitatea, vesnicia, iar pe drum le veti gasi pe toate celelalte: cunoasterea, bogatia, puterea, iubirea... Da, le veti dobandi dar fara sa le cereti." (Omraam Mikhael Aivanhov)

Cuprins:

Fericirea, o inzestrare ce trebuie educata
Fericirea nu inseamna placere
Fericirea se gaseste in munca
Filozofia efortului
Lumina este cea care aduce fericirea
Sensul vietii
Pacea si fericirea
Fericirea inseamna sa fiti vii!
Sa ne situam deasupra circumstantelor
Sa dezvoltam sensibilitatea pentru lumea divina
Pamantul din Canaan
Spiritul se gaseste deasupra legilor destinului
Cautati fericirea in inalt
Cautarea fericirii, cautarea lui Dumnezeu
Nu exista fericire pentru egoisti
Oferiti fara a astepta nimic in schimb
Iubiti fara a cere sa fiti iubiti
Despre necesitatea dusmanilor
Gradina sufletelor si a spiritelor
Contopirea cu planurile superioare
Noi sunem creatorii viitorului nostru

Anul aparitiei: 2011
Format: 11x18cm
Nr. pagini: 209

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1202 sec