Guvernanta financiara corporativa

Guvernanta financiara corporativa
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Cursuri
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

In raport cu mediul de afaceri actual, pentru care succesul inseamna dobandirea de cat mai multa forta financiara, chiar cu pretul incalcarii regulilor, lucrarea de fata incearca sa analizeze fascinatia puterii si distributia acesteia in interiorul corporatiilor.
Cuvinte ca„standarde”,„principii” sau„control” creeaza nelinisti profunde celor care s-au angajat sa„vanda” iluzia obtinerii unor profituri ametitoare, deoarece un asemenea obiectiv presupune adesea incalcarea regulilor jocului, cu orice risc, indiferent de consecinte, facand extrem de dificila guvernanta unei corporatii. Astfel, in mod aparent inexplicabil, companii-vedeta ale bursei nu mai fac fata platilor, intr-o lume capitalista pentru care erorile managerilor in materie decizionala, indiferenta administratorilor si complicitatea auditorilor au creat adevarate„cocteiluri” cu efecte devastatoare, greu de anihilat. De aceea, demersul autoarei s-a axat pe incercarea de a explica, teoretic si practic, dimensiunea financiara si mecanismele politice ale guvernantei corporatiste, pentru care implementarea cu fermitate a standardelor este o solutie absolut necesara spre a recastiga increderea investitorilor.
Cartea se adreseaza studentilor de la facultatile de economie, drept, inginerie economica (la cursuri universitare si postuniversitare) si persoanelor cu functii de decizie, atat din sectorul privat, cat si din cel public, pentru care eficienta utilizarii resurselor si asigurarea fluxurilor de lichiditati reprezinta prioritatea de baza in contextul crizei financiare actuale.Autor: Mihaela Onofrei
Anul aparitiei: 2009
Nr pagini: 168

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1791 sec