GUVERNAREA CONSTANTIN SANATESCU. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. vol I (august - noiembrie 1944)

GUVERNAREA CONSTANTIN SANATESCU. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. vol I (august - noiembrie 1944)
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,60 lei
22,89 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane, intitulat Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, intiat de prof. Marcel-Dumitru Ciuca, din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu, se continua cu guvernarea generalului Constantin Sanatescu, ce va cuprinde doua volume.
       Cititorul are, astfel, posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, in mod direct, fara inteventia sau interpretarea cuiva.
       In sedintele Consiliului de Ministri, reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania, generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru, si cautau solutii pentru rezolvarea lor. Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara, care creau si ele probleme  deosebite. Intre altele, in Consiliul de Ministri se cerea ca, odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania, sa intre si trupele romanesti si"unde a pus piciorul soldatul roman, de acolo sa nu-l mai scoata".
       Problematica discutiilor din sedintele Consiliului de Ministri este extrem  de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut  neamul romanesc in acei ani, unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri, dispusi adesea sa le ignore.
       La sfarsitul volumului este reprodus textul Conventiei de armistitiu.

                                                                                       Marcel Dumitru-Ciuca


Anul aparitiei: 2011
Format: 24x17
Nr. pagini: 400

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1194 sec