Happy New Fear!
20,00 lei
25,00 lei (-20%)

Happy New Fear!

Happy New Fear!
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Calin-Andrei Mihailescu e un rege Midas al cuvintelor. Mai precis, al literaturitatii lor. Pentru ca orice cuvinte atinge el se transforma, prin cine stie ce alchimic secret pe care l-a bunghit absolut pe meserie, in aur literar. In scris, ca si pe cale bucala, caci stilul e omul insusi. De la dilema (neciora- niana) de a fi schizo sau para la dosarele securitatii, de la Erszi care povesteste cum a murit Armand Calinescu la filmele sovietice sau la oftica protestanta a muncii…

Daramite cand il apuca amokul si scrie despre crita-n criza, poatever, Kafkarakal ori Istanblues? Nu poti exclama cu incantare decat: Aferim kaldarim!

Calin e un misionar al cuvintelor de-a pururi si, cum insusi spune, de-a pururi niciodata! E un da si nu care isi dau mana fara sa-si atinga degetele sau amestece umorile. Un tren care alearga nebuneste prin stepa, dar i s-au furat garile intre timp si ma tem ca nu se va mai opri niciodata!

Va veti intreba cum de nu moare de inanitie, ca ilustrul sau model mitic ce, in nesabuinta lui, isi dorise ca tot ceea ce atingea sa se prefaca in aur. Ei bine, aflati ca acest monstru ciudat si irepetabil s-a gandit la toate: se hraneste cu cuvinte!

Dumitru Radu Popa

Aceasta carte pentru doamne, domni si romani va spune: Do worry! Be happy! Ingrijorarea si fericirea se urmaresc si reciproc se umbresc si se neaga pana cand, epuizate, ajung sa se priveasca fata in fata. Apoi o iau de la inceput, prin paginile acestui volum impartit in cinci:„A fi (roman)“,„Crita-n criza“,„Obiceiuri la oameni“,„Cica niscai theoroi“ si„P-ici, pe colo“. Personajul central al cartii este omul pixelat— roman, in criza, asuprit si calmat de obiceiuri, teoretician si calator. Volumul este scris in limba romana a secolului 22.

Happy New Fear!

Calin-Andrei Mihailescu scrie in cateva limbi si intr-o varietate de genuri, unele familiare (eseuri, monografii si articole academice, proze scurte, poezii…), altele nu. Cartile sale romanesti, toate aparute la Curtea Veche Publishing din Bucuresti, se numesc Tara europsita (2002), Calendarul dupa Caragiale (in colaborare cu Liviu Papadima si Rodica Zafiu), Calindar de noapte (2003), Don Global suit pe cal (povesti scrise impreuna cu copiii sai, Ilinca si Andrei; 2003), 16~17. Renastere, manierism, baroc (ed. a doua, 2005), Antropomorfina (2005) si (coord.) Cum era? Cam asa… Amintiri din anii comunismului (romanesc) (2006). Volumul lui J.L. Borges This Craft of Verse, pe care l-a coordonat la Harvard University Press (2000), a aparut tot la Curtea Veche Publishing, in traducerea lui Mihnea Gafita (Arta poetica, 2002). Este profesor de literatura comparata si filosofie la University of Western Ontario (London, Canada).


Format: 13× 20 cm
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 256

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1281 sec