Harmsen Peter, Stalingradul de pe Yangtze. Batalia pentru Shanghai 1937

Harmsen Peter, Stalingradul de pe Yangtze. Batalia pentru Shanghai 1937
-25%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,09 lei
36,12 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Batalia pentru Shanghai din 1937 este una dintre marile batalii uitate ale secolului al XX-lea,  prevestitoare a conflagratiei mondiale care urma sa inceapa. In momentele sale de varf, ea ajunsese sa implice aproape un milion de soldati chinezi si japonezi, iar peste trei milioane de civili ii devenisera fie spectatori fara voie, fie victime colaterale. A reprezentat un razboi total purtat in principal intr-un mediu urban de doua dintre cele mai vechi si mai mandre civilizatii ale Orientului Indepartat, razboi care avea sa duca la atacul de la Pearl Harbor si la decenii de istorie tumultuoasa in Asia. Batalia pentru Shanghai a fost un eveniment crucial care a ajutat la definirea si configurarea lumii moderne, fiind prima campanie importanta din cel de al Doilea Razboi Mondial.

Stalingradul de pe Yangtze, rezultatul a peste 15 ani de cercetari pe teren si in arhive, ofera nu numai o perspectiva fascinanta asupra aspectelor strategice si tactice ale luptelor, ci si o imagine a colosalei tragedii care a lovit sute de mii de persoane, cartea umpland un gol imens in istoriografia celui de al Doilea Razboi Mondial.

"Stalingradul de pe Yangtze are toate elementele unui extraordinar roman istoric...” Taiwan Today

"Peter Harmsen este un scriitor excelent. Cartea sa se citeste in ritm alert, ca un techno-thriller modern.” The Wargamer


Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2015
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1214 sec