Henrik Ibsen, Liga tinerimii
15,00 lei
20,00 lei (-25%)

Henrik Ibsen, Liga tinerimii

Henrik Ibsen, Liga tinerimii
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Romane
Preț: 15,00 lei
20,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Actiunea piesei se petrece in contextul politic, social si economic al vremii si locului. Intr-un mic orasel de provincie, considerand ca poate profita de„situatia locala”, ambitiosul avocat Stensgaard isi propune atingerea scopului de„a ajunge” incepand din ziua de 17 Mai, ziua aniversarii Constitutiei Norvegiei.

Bine-venita in preajma oricaror alegeri, asemenea comediei„O scrisoare pierduta” a lui I. L. Caragiale, piesa este o satira la adresa moravurilor si mijloacele politice care sunt sunt aceleasi si in zilele noastre dar...„in pas cu vremea”, mass-media, logistica, manipulare, insa mesajul transmis este acelasi: votati-ma!

Comicul reiese  din situatiile determinate de contradictia dintre intentia de infaptuire si rezultat (avocatul Stensgaard, Monsen, comerciantul  Bratsberg), din confuzii (sambelanul Bratsberg) si echivoc (Daniel Hejre). Asemenea, sunt prezente ironia (sambelanul, Lundestad, Daniel Hejre) si grotescul (d-na Rundholmen) etc.
Sunt remarcabile: cuvantarea  inflacarata politico-demagogica, discursul  poetic,„basmul”. Happy-end cu o avalansa a declaratiilor de logodna, dupa care sambelanul Bratsberg ii invita pe toti la cina... Asadar, stimate cititor nu uita: ne vedem acolo!

Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

6,37 lei
7,96 lei (-19,97%)
Created in 0.1276 sec