Himera literaturii – dialog epistolar

Himera literaturii – dialog epistolar
-20%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 360
Format: 13×20 cm
Categoria: Memorialistica
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Himera literaturii – Ion Lazu şi Ion Murgeanu.

„Pot să vă spun numele unui roman pe care l-aş introduce încă din acest an în manualele de liceu: Veneticii de Ion Lazu. Cred că cele mai bune pagini din Veneticii pot concura cu pagini memorabile din Donul liniştit, pentru că bântuie peste tot acel suflu de mare proză realistă. (...) I.L. a reuşit un roman atât de bine scris încât va fi destul de greu să fie egalat şi multă vreme va reuşi să funcţioneze ca un reper şi chiar ca un mijloc de intimidare pentru cel care va încerca să abordeze cu mijloace literare acea epocă...“ (Radu Voinescu)

„Ion Murgeanu cântă soarele ce face iarba să crească, mustul de soare curgând pe pământ, vântul, dragostea. Inspiraţia sa e năvalnică şi uneori solemn exaltată... e o expresiune încântătoare a combativităţii ardente a temperamentului solar, care se exaltă şi la lumina de lună, a viziunii unui univers fără tenebre în care şi umbra e de flăcări, o poezie socialistă, în fine, fără niciun loc comun.“ (George Călinescu, 1962)
„Ion Murgeanu e un poet de o remarcabilă modernitate, alternând tonul direct cu halourile sugestive, conceptualismul – orientat moral – cu metaforis-mul îndrăzneţ şi gratuit, seriozitatea cu joaca şi sarcasmul, capacitatea de a gândi şi regândi o idee cu distanţarea estetică de ea. Fantezism ironic, de uşoară coloratură etică, iată „formula“ (din păcate, critica e obligată să folosească şi „etichete“) cu care l-aş caracteriza.“ (Ştefan Augustin Doinaş, 1980)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

12,60 lei
18,00 lei (-30%)
15,26 lei
21,80 lei (-30%)
10,63 lei
16,35 lei (-34,98%)
Created in 0.128 sec