Hipnoza
20,88 lei
29,00 lei (-28%)

Hipnoza

Hipnoza
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De-a lungul istoriei, hipnoza a constituit mai mult decat un instrument medical si psihoterapeutic, fiind exploatata in diverse practici spirituale, precum si in spectacole de magie si divertisment. Credintele populare s-au intretesut cu teoriile medicale si cu experimentele de laborator, asa cum demonstreaza aceasta sintetica istorie a hipnozei. Cronologia ultimelor trei secole de mesmerism, hipnoza si sugestie„placebo" este completata de trecerea in revista a disputelor stiintifice legate de natura starii de transa si a prejudecatilor frecvente referitoare, de exemplu, la amnezia posthipnotica sau la posibilitatea crearii de personalitati multiple. Spre finalul cartii, autorii rezuma cele mai noi abordari stiintifice ale hipnozei si aplicatiilor lor medicale si psihologice.

Fascinatia exercitata de hipnoza, diversele mutatii intervenite de-a lungul vremii in aplicarea si teoretizarea ei, precum si importanta influentei sale sociale si stiintifice sunt surprinse in aceasta carte accesibila si captivanta. Curiozitatea starnita de hipnoza si pasiunea celor ce incearca s-o inteleaga reprezinta notele definitorii ale acestui scurt istoric.
Kevin M. McConkey, profesor la Universitatea din Newcastle, Australia

„Abia in anii 1980 s-au efectuat studii riguroase ce au evaluat folosirea hipnozei in tratarea afectiunilor medicale si au inceput sa aduca dovezi in favoarea meritelor interventiilor hipnotice. Spre sfarsitul secolului XX exista deja un corpus substantial de dovezi empirice in sprijinul utilizarii hipnozei in numeroase scopuri medicale, de la gestionarea durerii pana la stomatologie. Hipnoza poate fi privita ca un adjuvant promitator in tratamentul obezitatii, in renuntarea la fumat, in tratarea tulburarilor de alimentatie, a anxietatii si, de asemenea, a afectiunilor posttraumatice."

Judith Pintar, de la Universitatea din Illinois, este specializata in istoria sociala a bolilor mentale.Anul aparitiei: 2012

Nr. de pagini: 280
Vezi și alte cărți: Hipnoza

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1123 sec