Hitler si societatile secrete
7,13 lei
9,90 lei (-27,98%)

Hitler si societatile secrete

Hitler si societatile secrete
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 7,13 lei
9,90 lei (-27,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea Hitler si societatile secrete isi propune sa analizeze in profunzime o dimensiune insuficient cercetata a celui de-Al Treilea Reich si a dictatorului care l-a facut posibil: dimensiunea mistica. Mai precis, incearca sa evalueze in ce masura ideologia si actiunile lui Hitler au fost influentate de diferitele doctrine secrete la care a aderat acesta. Philippe Valode selecteaza, din  lista interminabila de crime comise de Hitler, cateva care, sustine cercetatorul francez, pot fi considerate a fi asasinate rituale in numele unor societati oculte cu care dictatorul ar fi fost in legatura inca din anii sai de ucenic-vrajitor, societati dintre care se disting, de departe, cele care glorifica suprematia raselor nordice. Hitler a esuat de doua ori la examenul de admitere la arhitectura insa a fost, cel putin in anii de inceput, cand si-a antrenat instinctele de pradator, un bun invatacel al asa-ziselor doctrine secrete care l-au ajutat sa proiecteze si sa construiasca geografia infernala a celui de-Al Treilea Reich. De fapt, aceste societati au descoperit si cultivat in Hitler instinctele primare ale ierarhiei rasiale care,  dupa ce identifica pe harta sociala si demografica verigile slabe (evreii, slavii, tiganii, homosexualii), propovaduieste sacrificarea lor pentru ca reprezentantii rasei superioare sa aiba pe ce-si cladi destinul si imperiul de o mie de ani, purificandu-l etnic, social sau biologic.

Cercetatorul francez scoate la iveala documente secrete, informatii ocultate multa vreme, punand in lumina relatia genetica dintre mistica gaunoasa a doctrinarilor suprematiei ariene si lagarele de exterminare ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Autorul reuseste sa descifreze in multe dintre incidentele sangeroase ale istoriei Reichului nazist mesajele si tezele acestor societati secrete, pe care, in cele din urma, Hitler le abandoneaza in favoarea crimei de dragul crimei, crima fara culoare politica.

 

Philippe Valode, diplomat in stiinte politice, titular al unui doctorat in drept si al unei licente in istorie, este si autor al volumelor Cartea neagra a istoriei Frantei (Le livre noir de l'histoire de France) si  Dosarele secrete ale celui de-Al Doilea Razboi Mndial (Les dossiers secrets de la Seconde Guerre Mondiale), bine primite de public si de critica de specialitate.Coperta: brosata
Format: 140 x 210 mm
Numar pagini: 144
Data aparitie: august 2010
Vezi și alte cărți: Hitler

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1073 sec