Hitler, vecinul meu. Amintirile unui copil evreu (Edgar Feuchtwanger)

Hitler, vecinul meu. Amintirile unui copil evreu (Edgar Feuchtwanger)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Personalitati
Preț: 13,73 lei
18,30 lei (-24,97%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

Edgar Feuchtwanger, in varsta de 5 ani, este unicul fiu al unui editor evreu. Are o copilarie fericita in orasul München. Este lipsit de griji, rasfatat de parinti si de bona, pana cand, in blocul de vizavi, se instaleaza Adolf Hitler, seful Partidului National-Socialist.

In 1933, fericirea acestei vieti neumbrite de nimic dispare. Hitler este numit cancelar al Germaniei. Parintii lui Edgar, lipsiti de drepturile lor cetatenesti, incearca sa-si protejeze fiul de umilinte. La scoala, invatatoarea il pune sa deseneze svastici, iar colegii intra in randurile tinerilor hitleristi.

De la fereastra casei lui, Edgar va asista la pregatirea unor evenimente tragice: Noaptea Cutitelor Lungi, Anschlussul, Noaptea de Cristal. Evreii sunt arestati, tatal lui este inchis la Dachau. Groaza, frigul si foamea de acolo il vor marca pentru totdeauna. In 1939, Edgar este trimis singur in Marea Britanie, unde isi va vedea mai departe de viata.

 

Edgar Feuchtwanger este istoric. Locuieste la Winchester, in Marea Britanie. A locuit vizavi de Adolf Hitler din 1929, cand avea cinci ani, pana in 1939.

Bertil Scali este editor. Intre 1992 si 2004, a fost reporter la VSD, apoi la Paris Match. In 2013 a realizat un documentar, Hitler, mon voisin (Hitler, vecinul meu, 2013), pentru canalul de televiziune Planète.Numar pagini: 176
Format: 13*20
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1031 sec