HOLOCAUST. Destine la rascruce (Elena Chirita)

HOLOCAUST. Destine la rascruce (Elena Chirita)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,00 lei
32,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

“HOLOCAUST. Destine la rascruce” este o carte document care  se deosebeste esential de alte lucrari pe tema Holocaustului, pentru ca ofera o perspectiva mult mai larga decat simpla trecere in revista a unor date istorice sau abordarea exclusiva a aspectelor individuale ale Holocaustului. Lucrarea combina marturia scriitoarei Klara Ostfeld - supravietuitoare a ororilor naziste– cu rezultatele cercetarii istorice. 

Povestea cutremuratoare de viata a evreicii nascute pe pamant romanesc si relatarile despre emigrare, considerata exilul pe viata de catre supravietuitorii Holocaustului, imbogatesc imaginea asupra istoriei evreilor romani. In aceasta carte sunt prezentate, de asemenea, documente referitoare la politica antisemita a maresalului Antonescu, documente necunoscute nu numai publicului larg, ci si multor istorici sau sociologi.

Informatiile cuprinse in aceasta carte sunt relevante pentru dimensiunea si tragismul rasismului, intolerantei, xenofobiei. Un capitol special este dedicat experimentului Transnistria– tema a numeroaselor viziuni diferite atat in domeniul cercetarii academice,  cat si al dezbaterii publice si la nivel politic.Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 255

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1304 sec