Hristos, pamantul celor vii (Eseuri teologice)

Hristos, pamantul celor vii (Eseuri teologice)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Religie
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Invierea lui Hristos cu trupul, piatra de poticnire in toate timpurile, constituie totusi fundamentul revelatiei evanghelice. O veritabila intelegere a credintei este, azi mai mult ca oricand, necesara, caci„materialismul dogmatic, erotismul spasmodic, cautarea unei nirvana impersonale nu au alta cauza decat ezitarea crestinilor contemporani de a proclama si incerca sa traiasca invierea trupului“. Adevarata traditie biblica si patristica este invierea comunicata, este invierea noastra in Cel Inviat.
In asteptarea lumii noi, complet„schimbate la fata“, lumea Parusiei,„revolutia tehnica ar putea constitui foarte bine un al doilea Vechi Testament nu al primei, ci al celei de-a doua veniri. Ea unifica planeta tot asa cum Imperiul Roman unificase, in vremea Intruparii, lumea mediteraneeana“. Ea descalifica vechile culte si, totodata, il face pe individ mai constient de exigenta dreptatii. Exista evolutii indispensabile carora crestinii trebuie sa li se asocieze. Dar dincolo de ele si prin ele se contureaza, urgenta, problema sensului lor si a modului in care trebuie sa adere crestinii la ele.

Olivier Clement (1921–2009) este un scriitor, poet si teolog francez. Ateu in tinerete, la varsta de treizeci de ani s-a convertit la crestinism in confesiunea ortodoxa, sub influenta unor autori ca Vladimir Lossky si Nikolai Berdiaev.Şi-a desfasurat activitatea ca profesor la liceul Louis-le-Grand, la Institutul de teologie Saint-Serge din Paris si ca responsabil al revistei de teologie Contacts. A fost distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Facultatii de teologie ortodoxa din Bucuresti si al Facultatii de teologie catolicadin Louvain.
Olivier Clément a fost interlocutorul mai multor reprezentanti de seama ai vietii spirituale contemporane, ca papa Ioan Paul al II-lea, patriarhul Athenagoras, Dumitru Staniloaie, frere Roger de Taizé, Andrea Riccardi.
Printre titlurile sale cele mai cunoscute se numara L’Église orthodoxe (1961), L’Essor du christianisme oriental (1964), autobiografia spirituala L’Autre Soleil (1975), Le Visage intérieur (2001), Orient-Occident: Deux passeurs, Vladimir Lossky et Paul Evdokimov (1985), Notre Pere (1988), Rome, autrement: Une réflexion orthodoxe sur la papauté (1995), Taizé, un sens a la vie (1997), Petite boussole spirituelle pour notre temps (2008).

Titlu original: Le Christ terre des vivants
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 176
Format: 13× 20 cm
Traducator: Olimpia Coroama 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

17,60 lei
22,00 lei (-20%)
11,48 lei
14,00 lei (-18%)
Created in 0.3209 sec