Hristos rastignit din nou - Nikos Kazantzakis

Hristos rastignit din nou - Nikos Kazantzakis
-18%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 484
Format: 13x20
Categoria: Romane
Preț: 32,72 lei
39,90 lei (-17,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

O marturie cutremuratoare a luptei dintre instinct si morala, dintre realitatea dura, impusa tiranic si iluzia buna a libertatii.

 

Intr-un sat grecesc atemporal, amintind de Iudeea antica, patru tineri devin propovaduitorii unei credinte pe care ceilalti, noi farisei ce nu vor sovai sa ucida, o imbratiseaza doar cu vorba, nu si cu fapta.

 

Romanul "Hristos rastignit din nou" a fost ecranizat, cu titlul "Celui qui doit mourir" ("Cel ce trebuie sa moara"), de regizorul Jules Dassin in 1957, avandu-i in distributie pe Melina Mercouri si Pierre Vaneck.

 

 

Lykovrysi este un sat prosper si pasnic, ai carui locuitori traiesc resemnati sub stapanirea otomana. Jugul nu este greu. Au libertatea credintei, asa ca fruntasii satului se hotarasc sa puna in scena, in Saptamana Mare, Patimile lui Hristos. Tanarul pastor Manolios va fi Iisus, iar Mihelis, Kostandis si Iannakos -- apostolii Petru, Iacov si Ioan. Pentru a fi la inaltimea misiunii incredintate, cei patru tineri se intorc spre Scripturi si spre credinta, incercand sa-si ajute semenii. Iar cand un sat vecin este ras de pe fata pamantului de turci, refugiatii le cer adapost celor din Lykovrysi si mai-marii comunitatii ii refuza, pentru a nu-si pierde avutul si autoritatea.

"O carte exploziva." (San Francisco Chronicle)

"Un roman profund, cutremurator." (Time)


 

ISBN: 978-973-689-194-6
Traducator: Ion Diaconescu
Editia: I Anul editiei: 2008
Grafica: Angela Rotaru
Redactor: Elena Lazar
Format: 13x20
Numarul de pagini: 484

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1263 sec