I Ching terapeutic
18,00 lei
20,00 lei (-10%)

I Ching terapeutic

I Ching terapeutic
-10%
Editura:
Anul publicării: 2011
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

I Ching terapeutic de Francis Prade. Intre numeroasele traduceri si comentarii asupra I Ching-ului, ce aduce nou si aparte lucrarea lui Francis Prade? Inca de la inceput ne putem da seama ca nu este o noua traducere. Este vorba despre un comentariu specializat si deseori detaliat pentru fiecare linie a fiecarei hexagrame. Acest comentariu este facut in mod esential asupra aspectelor medicale ale fiecarei situatii corespunzatoare hexagramelor. El este deseori imbogatit, intr-un stil foarte liber, prin ilustrari filozofice sau povestiri personale.

Cititorii care au parcurs primul volum (Urutaki– revelatii din lumile subtile) au inteles ca axa principala a acestui text este legatura fundamentala care exista intre I Ching si cele 64 de hexagrame ale sale, pe de o parte, si patratul magic al lui Mercur, cu cele 64 de case ale sale, de cealalta parte. Pentru Francis Prade nu era vorba despre o simpla legatura, ci de o adevarata identitate, I Ching fiind o emanatie a patratului lui Mercur, fiecare hexagrama avandu-si locul intr-o casa a patratului; acest patrat definind adevarata ordine a hexagramelor. In acelasi mod, el a vazut o identitate intre cele 81 de capitole ale lucrarii„Tao te king” si cele 81 de case ale patratului magic al Lunii.

Cel de al doilea element fundamental este proiectia geografiei corpului uman pe patratul lui Mercur si, plecand de aici, asupra hexagramelor din I Ching. Este evident ca aceasta viziune revolutioneaza conceptiile despre patratul lui Mercur, despre I Ching si despre folosirea lor, care modifica bazele traditionale ale acupuncturii. Patratul lui Mercur devine ca o carte deschisa asupra legilor fundamentale ale sanatatii si ale vietii in general. In afara legilor sale matematice specifice care devin concrete si tangibile, el este imbogatit de legea mutatiilor atasata hexagramelor care va uni de acum inainte casele patratului. Este creata astfel o adevarata cosmogonie a corpului, a sanatatii si a vietii in general. La functiile traditionale ale I Ching-ului se adauga cea a unui analogic manual al sanatatii.


Numar pagini: 192
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1077 sec