Iarta-ma! Ajuta-ma!
19,17 lei
24,90 lei (-23,01%)

Iarta-ma! Ajuta-ma!

Iarta-ma! Ajuta-ma!
-23%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Altele
Preț: 19,17 lei
24,90 lei (-23,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Iarta-ma! Ajuta-ma!. Angajat de compania de manechine Aristo, Octav Parango pleaca in Rusia. Misiunea lui? De a gasi fete proaspete, frumoase si fotogenice gata sa se"vanda" pentru a deveni fotomodele.
Va amintiti cine era Octav Parango, nu?
Un tip care a lucrat intr-o mare agentie de publicitate, Young and Rubicam, si care in 2000 a scris un roman teribil despre derapajele cinice ale lumii publicitare. Cartea a avut un succes nebun, dar a atras concedierea autorului din bransa.
A propos, numele autorului care l-a creat pe Octav este Frédéric Beigbeder. Pe langa romanul autobiografic"199 lei" (ecranizat in 2007), el a mai scris"Memoriile unui tanar ticnit","Dragostea dureaza trei ani","Nuvele sub ecstasy","Egoistul romantic".


Cartea"Iarta-ma! Ajuta-ma!. Confesiunea unui cautator de fotomodele" este continuarea romanului"29.9 ron": acealsi personaj, Octav Parango, iese din inchisoare (unde il lasam la sfarsitul romanului"29.9 ron"/ 99 francs) pentru a se ocupa de campania publicitara a partidului comunist din 2002 (fapt real) si a anima o emisiune de 99 de zile. Fascinat insa de Rusia, de imaginea aproape legendara a unei tari nesfarsite, in care la fiecare pas intalnesti fete frumoase si camarazi de votca, Octav accepta meseria de scout, mai exact el racoleaza fetiscane, posibile top-modele pentru campaniile publicitare din Franta. Meseria visata! Platit de o agentie de manechine, Octav abordeaza cele mai"bune" fete, pentru a le alege pe acelea, putine, care devin etalon de frumusete in revistele mondene.
Cartea poate fi citita ca o satira care denunta tirania frumusetii si a tineretii. Pe de alta parte, insa, este si o poveste apocaliptica de amor: Octav o intalneste pe Lena, o adolescenta din Sankt Petersburg pentru care face o pasiune fatala. in fine, cartea are forma unei confesiuni, avand ca interlocutor imaginar un preot (ortodox, rus) caruia personajul ii relateaza cinic si disperat aventurile sale. De fapt, este povestea unui tip care se crede liber si care constata ca libertatea nu exista.
Frédéric Beigbeder s-a nascut in 1965. A fost copywriter la agentia de publicitate Young and Rubicam, care l-a concediat in urma publicarii romanului"99 F"
Critic literar pentru revistele Elle, Paris Match, Voici, VSD, Technikart si emisiunea le Masque et la Plume. A lucrat pentru canalele de televiziune Paris Première si Canal +.

in limba romana au aparut, la editura Pandora M:"29.9 ron","Dragostea dureaza trei ani","Memoriile unui tanar ticnit","Nuvele sub ecstasy","Egoistul romantic".

   

"Am innebunit complet in anul in care am implinit patruzeci de ani. Mai-nainte, ca toata lumea, dadeam semne ca as fi normal. Adevarata nebunie scoate capul cand inceteaza comedia sociala. Era dupa al doilea divort al meu. Imi mai ramasesera ceva bani, asa ca am sters-o din tara." Frédéric Beigbeder

"Cel mai bun roman al lui Beigbeder de pana acum"/ Magazine littéraire

Autor: Frédéric Beigbeder
Traducere din limba franceza de Doru Mares Postfata de Claudiu Constantinescu Interviu luat de Dan-Silviu Boerescu
Nr. de pagini: 196

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

25,33 lei
32,90 lei (-23,01%)
Created in 0.1434 sec