Idolii forului
33,68 lei
44,90 lei (-24,99%)

Idolii forului

Idolii forului
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 33,68 lei
44,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul reuneste opiniile a cincisprezece tineri eseisti care incearca sa explice de ce pare Romania blocata intr-un model cultural revolut, punand in discutie rolul intelectualilor nostri publici cu formatie enciclopedica in societatea actuala.

Autorii pleaca de la ideea ca in Romania, ca si in societatile paramoderne, intelectualul public fara o anume specializare isi face iluzia - si publicul ii acorda uneori credit - ca este capabil sa ofere modele sociale. O privire atenta, din tot atatea unghiuri cati autori sunt, ofera cititorului invitatia la dialog despre rolul si viitorul intelectualitatii romanesti, comportamentul acesteia, valorile pe care trebuie sa le promoveze, contributia la formarea unor noi generatii de tineri. Eseistii pledeaza pentru o clasa de mijloc a spiritului dominata de intelectualii specialisti in diverse domenii de activitate si nu pentru intelectualii elitisti, a caror parada pentru cultura de tip enciclopedic, eclectica, sterila nu ofera solutii.

Tonul decent, critica ideilor si a mentalitatilor si nu a persoanelor fac din acest volum de eseuri un model de reflectie asupra modului cum trebuie dezbatute problemele Romaniei actuale.

Numar pagini: 232
Format: 15, 5 x 23, 5 cm
Aparitie: 2010
Vezi și alte cărți: Tineri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1751 sec