Ignoranta instelata - Gustave Thibon

Ignoranta instelata - Gustave Thibon
-18%
Editura:
Anul publicării: 2003
Preț: 14,74 lei
17,98 lei (-18,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfirsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii.
Ginditor catolic, atent la toate intelepciunile autentice ale lumii, Gustave Thibon are un intelect plin de verva si o fraza elegant sculptata. E o placere sa il citesti.
Pornind de la Marc Aureliu, de la Platon, de la lecturi, cuvinte si experiente de fiecare zi, el vorbeste, in scurte notatii, despre om ca recipient al unei farime de eternitate, despre om ca responsabil pentru destinul lui Dumnezeu intrupat.
Vorbeste despre iubirea si despre nenorocirea omeneasca prin care putem presimti abisul captivant al divinului. Vorbeste despre sansele spirituale ale omului in vremea de astazi.

Traducator: Ion Nastasia si Maria Nastasia
Editia: -
Data editiei: 2003
Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: Sorin Lavric
Format: 11*18 cm
Numarul de pagini: 244

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Religie si teologie - Cele mai comentate cărți

Created in 0.3207 sec