Ileana Malancioiu 75. De Anima
20,00 lei
25,00 lei (-20%)

Ileana Malancioiu 75. De Anima

Ileana Malancioiu 75. De Anima
-20%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Memorialistica
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cred ca nimeni in literatura romana nu a vorbit atit de mult despre suflet ca Ileana Malancioiu. Din acest punct de vedere, opera ei ne ofera un adevarat De anima cu totul iesit din comun. Este evident ca Ileana Malancioiu adera, ca poeta, la una dintre cele mai vechi si mai frumoase utopii ale omului: aceea a nemuririi, a revederii celor disparuti..

Valeriu Cristea

Poemele vizionare ale Ilenei Malancioiu ne lasa sa intrezarim ceva din ceea ce inseamna calea sufletului de la omenesc la divin. In literatura romana rareori ne-a fost dat sa intilnim texte care sa atinga splendoarea poemelor in care ni se comunica starea de beatitudine a sufletului invingator, eliberat, mintuit, calauzit de lumina.
Eugen Negrici

In ultimele volume de dinainte de `89, viata insasi se alieneaza si se transforma intr-un cosmar in care e preferabil Ingerul Mortii Ingerului pazitor imbracat in haine de politist. Si ce poate fi mai atroce, la capatul acestei lumi de cosmar, decit sinistra liniste finala in care moartea e singurul noroc.
Ei bine, atrocitatea acestei lumi e cu atit mai mare cu cit compasiunea poetei functioneaza si-n acest climat de agonie pura, fara alta finalitate decit ea insasi. E o bacoviana Ileana Malancioiu: cea mai anti-bacoviana dintre bacovieni.
Al. Cistelecan


Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

22,50 lei
30,00 lei (-25%)
20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Created in 0.1752 sec