Iluziile literaturii romane de Eugen Negrici (Editia a II-a)

Iluziile literaturii romane de Eugen Negrici (Editia a II-a)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 296
Categoria: Proza diversa
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Iluziile literaturii romane a fost desemnata „Cartea anului 2008” de revista Romania literara si Fundatia Anonimul

Iluziile literaturii romane de Eugen Negrici este un alt fel de istorie a literaturii romane care va dinamita toate miturile culturale adinc inradacinate in constiinta publica. O carte grava si exploziva scrisa cu acea responsabilitate pe care ti-o da o viata de studiu si cercetare, cu acel curaj pe care cunoasterea profunda a operelor literare ti-l insufla, cu amaraciunea si luciditatea specialistului.


„Cartea lui Eugen Negrici este o analiza lucida, intransigenta, convingatoare a miturilor care paraziteaza istoria literaturii romane, dar e, deopotriva, si o profesiune de credinta, rostita cu o sinceritate ingindurata. Fiindca, indaratul enunturilor taioase si al paginilor incarcate de un sarcasm amar, se mistuie o mare iubire ranita.” (Paul Cornea)

„De o extrema luciditate, ca tot ce scrie Eugen Negrici, nu fara asprime, dar si intelegere, la fel ca Literatura romana sub comunism, aceasta carte care spulbera iluzii va fi citita cu pasiune, va stirni dezbateri si, nu ma indoiesc, se va impune ca una de raftul intii.” (Livius Ciocarlie)

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2264 sec