Imagine si text in haiga (Codrescu Ion)

Imagine si text in haiga (Codrescu Ion)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 352
Format: 15.5x24cm
Categoria: Ezoteric
Preț: 27,20 lei
34,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Autorul recompune itinerarul istoric al aparitiei si difuziunii unei forme orientale de arta, pictura haiga, ii releva radacinile ei spirituale, descrie instrumentele si materialele traditionale folosite in pictura haiga, analizeaza structura interna si raporturile intre elementele de caligrafie, poezie si pictura ce formeaza unitatea indisolubila a acestei forme de expresie artistica. Ion Codrescu se vadeste un maestru desavarsit, deoarece ne propune o lectura adresata deopotriva mintii si sensibilitatii, trairii. Cititorul se va convinge de acest lucru pe masura ce va inainta in lectura cartii si va trai emotii estetice similare contemplarii unui obiect artistic.
Caci, Imagine si text in haiga este ea insasi o opera de arta ce transmite un mesaj clar si fara echivoc pentru cine este interesat sa faca o calatorie catre sine. (Constantin Aslam) "Mesajele sintetice, cu enunturi atat literare, cat si plastice, economice pana la ultima consecinta, au constituit nu numai teme predilecte ale culturii chineze si japoneze, ci si o provocare pentru multi creatori din spatiul occidental. Autorul, un artist deja practicant al pretioaselor haiku si haiga, cu o recunoastere internationala atat ca scriitor, cat si ca plastician, realizeaza un studiu amplu cu analize si interpretari credibile ale unor imagini alcatuite dintr-un limbaj al necuvintelor, a unor imagini savant aluzive, dar si de o totala prospetime.

O carte incitanta prin tema, excelent documentata, unde informatia a patruns cu adevarat la sursa, amplu desfasurata pe geografia inegala a celor doua teritorii spirituale, oriental si occidental, insa fara sa piarda sensul mesajului intentionat, al imaginii sintetic-poetice, al dialogului imagine-text. Scris elevat si atent, respectand corect si pe deplin normele stiintifice, epurat de sentinte, acest studiu ramane cuceritor prin firescul limbajului. (Mihai Manescu)


Cod bara EAN 13: 5948417050148
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 16 x 23 cm
Nr. pagini: 352
An aparitie: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1511 sec