Imperiul Eurasiei: o istorie a imperiului rus de la 1552 pana astazi

Imperiul Eurasiei: o istorie a imperiului rus de la 1552 pana astazi
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 21,17 lei
24,90 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Imperiul Rus , care s-a format pe parcursul a jumatate de mileniu, a fost cel mai mare din istoria mondiala a imperiilor. Dupa ultimul dintre cele trei valuri de expansiune teritoriala, s-a ajuns la un adevaratimperiu colonial, intins din Europa pana la Oceanul Pacific.

Imperiul Eurasiei de astazi a fost, la un moment dat, cand Rusia stapanea si Alaska, unul americano-euro-asiatic.

Intr-un adevarat elan al cuceririi, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Rusia a pus piciorul in America, pe coasta Californiei si a lansat expeditii catre Mexic si Hawaii, dar in fata opozitiei engleze si americane, a fost nevoita sa renunte, multumindu-se doar cu Alaska, pe care a vandut-o Statelor Unite in anul 1867.

Aceasta adevarata istorie a Imperiului Rus abordeaza si numeroase subiecte de stricta actualitate geopolitica, dintre care problema frontierelor sale cu Uniunea Europeana detine o pondere aparte.

Scrisa de o mare personalitate a lumii stiintifice franceze, academiciana Helene Carrere d'Encausse, lucrarea de fata se va dovedi, cu siguranta, o sursa informationala deosebit de bogata in plan istoric, geografic si politic.

Numar de pagini: 311 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Imperiul Eurasiei

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1249 sec