Imperiul Soarelui

Imperiul Soarelui
-18%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 416
Format: 130x200
Categoria: Romane
Preț: 31,12 lei
37,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Imperiul Soarelui

Prezentare:

Traducere din limba engleza de Any Florea.
Imperiul Soarelui a fost ecranizat in 1987 de Steven Spielberg, cu John Malkovich si Christian Bale in rolurile principale. Filmul a obtinut trei premii Bafta si sase nominalizari la Oscar.
Romanul a fost nominalizat la Booker Prize si a cistigat Guardian Fiction Prize, precum si James Tait Black Memorial Prize.
Imperiul Soarelui (1984) a fost declarat inca de la aparitie unul dintre cele mai valoroase romane de razboi ale tuturor timpurilor, cu un imens succes de critica si de public. Inspirata partial din experienta personala a autorului (patru ani petrecuti intr-un lagar japonez pentru prizonieri de razboi), cartea construieste o viziune sumbra, aproape halucinanta a secolului XX. Personajul central este un baiat englez in virsta de unsprezece ani, Jim, care locu­ieste la Shanghai cu parintii sai instariti la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Inainte de sosirea trupelor japoneze de ocupatie, Jim se rataceste de familia lui in haosul multimii care se grabeste sa paraseasca orasul si este nevoit sa descopere singur o cale de supravietuire. Daca la inceput razboiul pare un mijloc de eliberare de regulile lumii adultilor, in scurt timp devine evident ca el dezlantuie forte monstruoase, dezvaluind aspecte macabre ale naturii umane.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0985 sec