Importanta prelucrarii materialelor avansate si utilizarea lor in tehnica medicala (Apetri Nuta)

Importanta prelucrarii materialelor avansate si utilizarea lor in tehnica medicala (Apetri Nuta)
-15%
Preț: 16,68 lei
19,62 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 125
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Suntem contemporanii unor schimbari fara precedent in viata industriala, viata al carui progres este determinat in principal si intr-o proportie din ce in ce mai mare de inovare.

Ceea ce se intampla astazi daca ne gandim la semnalele sesizate in ultimul deceniu si previziunile asupra viitorului facute in prezent cand in intregime filozofia statelor mari se bazeaza pe desprinderea tehnologica promovand o inovatie intinsa la extrem este un fenomen complex necesitand o cunoastere si chiar o aprofundare a celor mai noi descoperiri in domeniul materialelor si al tehnologiilor de obtinere a acestora.

Este important si necesar in acelasi timp ca inca din timpul liceului elevii sa fie familiarizati cu denumirile materialelor avansate, cu proprietatile lor, cu metodele de obtinere si mai ales cu domeniile de aplicare. 

Nu e cazul sa ne resemnam in fata epuizarii tot mai rapide a principalelor resurse clasice din domeniul materialelor, caci cu foarte multa inteligenta se pot obtine materiale noi cu proprietati noi, materiale care se remarca nu prin cantitate ci prin proprietati si domenii de aplicare.

In ciuda unor costuri ridicate fata de materialele traditionale, cauzate fie de valoarea intrinseca a materialelor fie de strategia producatorilor ce detin secretul de fabricatie fie de tehnologia costisitoare de obtinere a lor, materialele avansate tind sa se utilizeze tot mai mult.

In toate timpurile materialele au definit nivelul de dezvoltare al civilizatiei umane si este evidenta necesitatea cunoasterii lor.

Modul de prezentare abordat urmareste sa mareasca interesul pentru domeniul materialelor avansate si al metodelor de prelucrare al acestora astfel incat sa se obtina combinatii compatibile chiar cu corpul uman in cazul prelucrarii unor proteze umane.

Tehnologia moderna, resursele limitate pentru unele materiale, descoperirea unor procedee tehnologice, cerintele de protectie impuse de mediu inconjurator si cateodata chiar descoperiri intamplatoare sunt puncte de plecare in cercetare si dezvoltarea unor materiale si aliaje cu proprietati care nu sunt detinute de materialele de larga raspandire.

Aceste materiale noi numite si materiale avansate necesita o cunoastere deopotriva fizica, tehnologica si aplicativa, pentru a putea exploata din plin proprietatile deosebite pe care le poseda.

 Aceasta relatie este favorizata de faptul ca ele nu se folosesc de obicei in cantitati mari, fiind utilizate proprietatile lor specifice, care pot fi evidentiate de cantitati foarte mici de material.

In ultima vreme oamenii de stiinta fac cercetari asupra materialelor si a tehnologiilor urmarind obtinerea unor avantaje in plan tehnic care in final au ca rezultat imbunatatirea vietii sub foarte multe aspecte.

Nr. de pagini: 125
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.