Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului. Povestea banilor

Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului. Povestea banilor
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 43,45 lei
52,99 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Ideea revolutionara care marcheaza granita dintre vremurile moderne si cele apuse o reprezinta stapanirea riscului: gandul ca viitorul inseamna ceva mai mult decat o toana a zeilor si ca oamenii nu sunt la bunul-plac al naturii. Aceasta carte spune povestea unui grup de ganditori a caror viziune remarcabila a dezvaluit modul in care viitorul poate fi pus in slujba prezentului. Ei au transformat asumarea riscului intr-unul dintre cei mai importanti catalizatori ai societatii occidentale, aratandu-le oamenilor cum sa inteleaga riscul, cum sa-l masoare si cum sa-i determine consecintele. Asemenea lui Prometeu, ei i-au sfidat pe zei... Prin definirea unui proces rational de asumare a riscului, acesti temerari au oferit ingredientul lipsa care a propulsat stiinta si spiritul intreprinzator in lumea vitezei, a puterii, a comunicarii rapide si a operatiunilor financiare sofisticate ce marcheaza epoca noastra. Descoperirile lor in ceea ce priveste natura riscului, arta si stiinta alegerii constituie nucleul economiei de piata moderne.“ (Peter L. BERNSTEIN)

„O naratiune ambitioasa si captivanta, o splendida introducere in lumea temerarilor de tot felul, care sunt, in viziunea lui Bernstein, adevarati umanisti, incurajand omenirea sa se elibereze din chingile superstitiei si ale fatalismului.“ (The New York Times)

„Cartea lui Peter L. Bernstein este extraordinar de interesanta si plina de informatii utile.“ (The Wall Street Journal)

„Alerta si ampla, lucrarea pleaca de la o premisa curajoasa si apoi isi construieste intregul discurs in acord cu aceasta.“ (Business Week)

Nr. de pagini: 396
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1246 sec