In apararea capitalismului global

In apararea capitalismului global
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Bussines
Preț: 19,62 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In apararea capitalismului global de Johan Norberg. Ideea centrala a cartii,, In apararea capitalismului global" a lui Norberg este ca saracia nu e doar o problema materiala. Saracia inseamna lipsa de putere. Inseamna sa fii privat de oportunitati fundamentale si de libertatea de a alege. Veniturile mici sunt simptome ale lipsei acestor lucruri, ale faptului ca oamenii sunt marginalizati si supusi constrangerilor.
Ionut Balan, Saptamna Financiara

Johan Norberg (n. 1973) este economist si istoric suedez,  senior fellow in cadrul Cato Institute (Washington) si membru al European Centre for International Political Economy (Bruxelles). Lucrarea sa, In apararea capitalismului global, a primit numeroase premii internationale si a fost tradusa si  publicata in peste 20 de tari.

Johan Norberg reuseste sa demonteze si sa combata in mod sistematic criticile aduse globalizarii. El arata ca in spatele lozincilor antiglobaliste, argumentele sunt fie inexistente, fie subrede sau contrazise de realitate. Demonstratia autorului este convingatoare prin logica argumentatiei si prin referirile sale la lucrari stiintifice si la alte surse publice, multe dintre acestea fiind citate– fragmentat– chiar de catre oponentii globalizarii. Pledoaria lui Norberg in apararea capitalismului global nu este un simplu pamflet ideologic, ci rezultatul unei cercetari stiintifice oneste transpus intr-un limbaj accesibil publicului larg.
Radu Nechita
Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca


Anul publicarii: 2010
Traducator: Radu Nechita
Format: 13 x 20 cm
Nr. pagini: 318

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1399 sec