In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand

In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand
-25%
Anul publicării: 2009
Categoria: Gastronomie
Preț: 12,29 lei
16,38 lei (-24,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand. Prezentare - In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand. În apararea mâncarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-oîn calitate de consumator. Michael Pollanîsi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne,întorcându-seîn timp si surprinzând momentele cheieîn evolutia stiintei nutritiei. Principalul vinovat de degringolada nutritionala din zilele noastre este considerat a fi nutritionismul, doctrina care aînlocuit alimentele cu nutrimentele. Odata cu aceasta mentalitate au aparut toate problemele de sanatate ale civilizatiei moderne.

Industrializarea alimentatiei a facut ca alimentele integrale sa se transformeîn produse alimentare rafinate, complexitatea naturala sa fie redusa la simplicitatea industriala, calitatea sa fieînlocuita de cantitate, frunzele cu seminte si cultura alimentatiei cu stiinta alimentatiei. Nu este usor sa te sustragi acestei situatii, dar dorinta unei alimentatii si a unei vieti sanatoase pot constitui o motivatie foarte puternica. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te hranesti cu hrana,în special cu vegetale siîn cantitati moderate.

Aceasta carte prezinta evolutia stiintei nutritiei si, o data cu ea, a nutritionismului considerat a fi principalul vinovat de transformarea alimentelorîn nutrimente. Industrializarea alimentara a transformat hranaîn produse alimentare, de aceea sfatul autorului de a mânca hrana neîndeamna la o alimentatie naturala,în special vegetala si moderata.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.140 sec