In cadere libera. America, piata libera si prabusirea economiei mondiale

In cadere libera. America, piata libera si prabusirea economiei mondiale
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 80,10 lei
89,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

In cadere libera de Joseph Stiglitz. Marea Recesiune, cum a ajuns sa fie numit actualul impas economic, a afectat mai multi oameni decat oricare alta criza de la Marea Depresiune incoace si a reprezentat scanteia declansatoare a unei dezbateri de fond despre erorile economice ale Americii, despre soliditatea economiei acestei tari si chiar despre forma pe care s-ar cuveni s-o aiba sistemul capitalist. Mecanismul s-a defectat si nu-l putem repara decat printr-o cercetare atenta a teoriilor fundamentale care ne-au adus la acest„capitalism al baloanelor speculative“.

Putini economisti sunt mai calificati sa comenteze aceste vremuri tulburi decat Joseph E. Stiglitz. Abordand o paleta intreaga de subiecte care au legatura cu criza, in cartea aceasta Stiglitz pledeaza convingator pentru o restaurare a echilibrului intre stat si piete. Se duce pana la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de raspunsuri facile, schitand in acelasi timp alternativele de actiune si aratand ca exista in continuare optiuni care pot schimba in bine lucrurile pe viitor.

O PRIVIRE INCISIVA ASUPRA CRIZEI ECONOMICE GLOBALE, A REACTIEI NOASTRE IMPERFECTE SI A CONSECINTELOR CARE VIZEAZA PROSPERITATEA VIITOARE A LUMII

In cadere libera are trei puncte forte. Primul: este o acuza adusa Wall Street-ului, sectorului financiar si Rezervei Federale. Al doilea: descrie felul in care administratia Obama a continuat politica de salvare si filozofia„prea mari ca sa cada”, mostenita de la George W. Bush. Si al treilea: este un atac deschis al autorului la adresa colegilor de breasla si a economistilor care au transformat o disciplina stiintifica in„cea mai infocata majoreta a capitalismului pietei libere”. Cea mai mare calitate a lui Stiglitz e ca nu se ascunde dupa cuvinte.
Kevin Phillips, The New York Times

Stiglitz reuseste sa clarifice, cu abilitate si inteligenta, mai toate problemele relevante si nedeslusite pe care criza le-a adus la suprafata.
Jeff Madrick, New York Review of Books

In cadere libera e cea mai buna carte de pana acum despre criza financiara. Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, cunoaste fundalul istoric, e implicat in dezbaterile politice si e un pionier al teoriilor economice care sunt indispensabile pentru a intelege originile crizei.
John Kay, Financial Times
Numar pagini:626
Anul aparitiei :2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1411 sec