In culisele psihoterapiei
32,40 lei
45,00 lei (-28%)

In culisele psihoterapiei

In culisele psihoterapiei
-28%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 32,40 lei
45,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ce inseamna sa pornesti in calatoria interioara a psihoterapiei cu toate bucuriile, avantajele si provocarile sale? Care sunt riscurile acestei profesii? Cum sa fii un terapeut eficient si cum poti deveni unul mai bun? Ce se poate spune despre influenta clientilor asupra terapeutilor? Jeffrey Kottler raspunde acestor intrebari si multor altora, explorand provocarile cu care se confrunta terapeutii de astazi– presiunea datorata impactului crescand al tehnologiei, realitatilor economice si progreselor teoretice si tehnice, factorii de stres cauzati de birocratia din serviciile sociale, de conflictele de munca si, nu in ultimul rand, anxietatea si depresia clientilor. Autorul subliniaza atat greutatile inerente ale practicarii psihoterapiei, cat si cele ale interactiunii cu clientii dificili, care provoaca terapeutul si il frustreaza in mod special, si atrage atentia asupra fenomenelor de epuizare, oferind sugestii practice pentru a le stopa sau minimiza inca de la inceput.
Cartea este scrisa pentru practicienii terapiei– asistenti sociali, consilieri, psihiatri, psihologi, asistenti medicali in domeniul psihiatric, terapeuti de familie, cei care lucreaza in domeniul asistentei comunitare, consilieri pastorali si alti specialisti in domeniul sanatatii mentale.

Jeffrey A. Kottler lucreaza in domeniul consilierii psihologice de peste treizeci si cinci de ani si este profesor la Departamentul de Consiliere, Universitatea de Stat din California, Fullerton si a fost profesor invitat in Noua Zeelanda, Australia, Hong Kong, Singapore si Nepal. Este autorul si coautorul a mai mult de optzeci de carti, printre care: Mumia de la masa din sufragerie. Cele mai neobisnuite 32 de cazuri de psihoterapie (Bucuresti: Editura Trei, 2004); Clientul care m-a schimbat (Bucuresti: Editura Trei, 2010).

Cuprins:

Prefata

Capitolul 1. Calatoria psihoterapeutului
Capitolul 2. Luptele pentru putere si influenta
Capitolul 3. Viata personala si profesionala
Capitolul 4. Cum clientii isi schimba terapeutii
Capitolul 5. Dificultati ale meseriei de terapeut
Capitolul 6. Imperfectiunea si confruntarea cu esecul
Capitolul 7. Pacienti care ne pun rabdarea la incercare
Capitolul 8. Plictiseala si epuizarea
Capitolul 9. Ceea ce nu se spune
Capitolul 10. Minciuni pe care ni le spunem noua— si pe care le spunem altora
Capitolul 11. Terapii alternative pentru terapeuti
Capitolul 12. Catre creativitate si dezvoltare personala

Bibliografie


Numar pagini:368
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1817 sec