In numele poporului meu
22,43 lei
29,90 lei (-24,98%)

In numele poporului meu

In numele poporului meu
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Non-fiction
Preț: 22,43 lei
29,90 lei (-24,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In numele poporului meu este extraordinara poveste a unei femei afgane care, in ciuda tuturor oprelistilor, a ajuns membra a Parlamentului Afgan si a luptei ei pentru respectarea drepturilor omului in Afganistan si in lume.

Malalai Joya (n. 1978) este fiica unui fost student la medicina, care a luat parte la luptele impotriva invaziei sovietice a Afganistanului. Avea patru ani cand familia ei a parasit tara, stabilindu-se in taberele de refugiati din Iran si mai apoi din Pakistan. Dupa retragerea trupelor sovietice si venirea la putere a talibanilor, Malalai Joya s-a intors in Afganistan, lucrand pentru mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului. A predat in scoli de fete clandestine din orasul Herat si a deschis o clinica si un orfelinat in provincia ei natala Farah. In 2005, a devenit membra a Parlamentului, fiind suspendata doi ani mai tarziu, in urma denuntarii coruptiei din randul lorzilor razboiului. Malalai Joya a cerut in repetate randuri judecarea lorzilor razboiului pentru crime de razboi, primind amenintari cu moartea si fiind tinta unor atentate, si a criticat amestecul altor tari in treburile interne ale Afganistanului. Lupta ei a devenit cunoscuta in toata lumea, fiind numita„cea mai curajoasa femeie din Afganistan”, iar printre numerosii intelectuali care o sustin se numara Naomi Klein si Noam Chomsky.

„O carte de memorii de o importanta fundamentala pentru lumea contemporana.”  Kirkus Reviews

„Este o carte pentru cei care vor sa cunoasca o eroina adevarata, care isi risca viata in fiecare zi, pentru binele tarii ei.“ Library Journal

Format carte: b5 130x200
Numar pagini: 320
Culoare interior: alb negru
ISBN: 978-973-724-307-2
Data publicatie: 15.11.2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Non-fiction - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1054 sec