Infectia cu virusul citomegalic
63,76 lei
69,30 lei (-7,99%)

Infectia cu virusul citomegalic

Infectia cu virusul citomegalic
-8%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 63,76 lei
69,30 lei (-7,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Infectia cu virusul citomegalic de Victoria Arama. Prezentare: Monografia sintetizeaza cunostintele acumulate in literatura de specialitate pana la nivelul anului 2010, in domeniul epidemiologiei, patogeniei, diagnosticului, terapiei si profilaxiei infectiei cu CMV. Este redactata dintr-o perspectiva multidisciplinara si intr-un mod cat mai didactic, fiind structurata in capitole distincte, cu iconografie si bibliografie proprii. Lucrarea contine recomandarile celor mai recente ghiduri internationale pentru diagnosticul, tratamentul si profilaxia CMV la gravide, la pacientii cu transplante medulare si la pacientii cu infectie HIV. In final sunt prezentate rezultatele unui grant de cercetare desfasurat in Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals, intre 2006-2009, cu tema: Evaluarea tehnicilor de biologie moleculara in diagnosticul infectiei CMV si a rolului viremiei CMV in progresia infectiei HIV la pacientii aflati sub HAART, sub coordonarea Acad. Prof. Dr. A. Streinu Cercel.

Cuprins: Herpesvirusurile umane. Clasificare actuala si caractere generale. Istoricul infectiei cu citomegalovirus. Particularitati virusologice si imunologice ale CMV. Patogenia infectiei CMV. Epidemiologia infectiei CMV. Tablourile clinice ale infectiei CMV. Diagnosticul de laborator al infectiei CMV. Tratamentul infectiei CMV. Profilaxia infectiei CMV. Evaluarea tehnicilor de biologie moleculara in diagnosticul infectiei CMV si a rolului viremiei CMV in progresia infectiei HIV la pacientii aflati sub HAART– raport final de cercetare la granitul CNCSIS tip A, Nr. 848/2006

Adresabilitate: Medici infectionisti, virusologi, oncologi, obstetricieni, pediatri, de alte specialitati, rezidenti, studenti.


Nr. figuri: alb negru - 29, color - 35
Formatul cartii: 16/70x100
Anul aparitiei: 2010
Coperti: Cartonate
Nr. pagini: 350

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1661 sec