Infractiuni de criminalitate economica prevazute in noul Cod penal - Teorie. Practica judiciara. Analiza comparativa (Mirel Dumitru)

Infractiuni de criminalitate economica prevazute in noul Cod penal - Teorie. Practica judiciara. Analiza comparativa (Mirel Dumitru)
-20%
Preț: 51,92 lei
64,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 424

DESCRIERE

Avand in vedere numarul mare de infractiuni de natura economico-financiara cu care sunt confruntate organele judiciare, prezentul demers aduce in atentia celor interesati o analiza sintetica a acestor tipuri de fapte incriminate in Partea speciala a noului Cod penal. La fiecare infractiune in parte sunt analizate obiectul si subiectii, latura obiectiva si cea subiectiva, formele si modalitatile de realizare, aspectele procedurale, toate acestea fiind completate cu numeroase aspecte de practica judiciara integrate in cuprinsul comentariilor sau prezentate grupat la finalul analizei fiecarei fapte in parte.

Din cuprins

    abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor
    bancruta simpla si frauduloasa
    gestiunea frauduloasa
    inselaciunea
    delapidarea
    abuzul in serviciu
    neglijenta in serviciu
    falsul material in inscrisuri oficiale, intelectual, in inscrisuri sub semnatura privata
    uzul de fals
    falsul in declaratii, privind identitatea

Puncte forte

    lucrare realizata integral in baza prevederilor noilor Coduri penale
    au fost avute in vedere ultimele decizii ale instantei de contencios constitutional
    instrument de lucru pentru organele judiciare sau avocatii care activeaza in domeniul penal
    abordare pluridisciplinara prin antamarea unor problematici de drept procedural si civil substantial, precum si de procedura civila incidente pe plan procesual penal;
    utilizarea unui material legislativ actualizat prin prisma modificarilor recente aduse de O.U.G. nr. 18/2016 si a solutiilor jurisprudentiale obligatorii ale Curtii Constitutionale si Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
    index alfabetic

Despre autor

Mirel DUMITRU este Sef birou la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti, avand o bogata experienta ca ofiter de cercetare penala.

Nr. de pagini : 424
Anul aparitiei : 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.